Ook hoofdrolspelers Suits hand in hand tegen homogeweld

De hashtag #allemannenhandinhand heeft nu ook internationale beroemdheden bereikt. Niemand minder dan Gabriël Macht en Patrick Adams, hoofdrolspelers van de populaire serie Suits, poseren hand in hand uit protest tegen homogeweld.

Gabriël Macht en Patrick Adams hand in hand tegen homogeweld.
Volledig scherm
Gabriël Macht en Patrick Adams hand in hand tegen homogeweld. © Screenshot Instagram

De foto van de mannen achter de personages Harvey Specter en Mike Ross werd gemaakt op de set van de Amerikaanse televisieserie. Het bijschrift eronder luidt: ,,Hey @jacindabarret (een Australische actrice, red.), Patrick Adams is in!", gevolgd door de Nederlandstalige hashtag. De foto heeft inmiddels 127.000 likes op Instagram en krijgt veel positieve reacties.

Populair

De ludieke actie #allemannenhandinhand werd bedacht door Barbara Barend nadat vorige week een homostel zwaar werd mishandeld. Binnen een mum van tijd was de oproep van de presentatrice trending. BN'ers lieten massaal van zich horen en deelden de kiekjes op sociale media.

Zo pakte Guus Meeuwis de handen van zijn vrienden vast in het Amerikaanse Memphis. Het moment werd vastgelegd en niet veel later deelde de Brabander het plaatje op Instagram. Ook zanger Tim Douwsma leeft mee met slachtoffers van homogeweld. Hij steunt de actie door met Ronald de Boer, John Heitinga, Dirk Zeelenberg, Winston Gerschtanowitz en Rico Verhoeven hand in hand op de foto te gaan.

In Arnhem, Eindhoven en Den Haag zijn vandaag protestmarsen waarmee Nederlanders hun steun willen betuigen aan de homogemeenschap en vóór diversiteit.