Volledig scherm
© Peter R. de Vries. ANP Kippa

'Peter R. de Vries bedreigd met betonschaar tijdens afspraakje'

Peter R. de Vries reageert op de ophef die is ontstaan nadat er een filmpje online verscheen waarin hij op bezoek was bij een vrouwelijke kennis. Tijdens het afspraakje stormde de agressieve ex-man van de vrouw plots haar huis binnen en filmde het incident. ,,Hij stoof naar binnen met een betonschaar", vertelt de misdaadjournalist vandaag in RTL Boulevard.

Volledig scherm
Peter R. de Vries wordt gefilmd door de woedende ex-man. © Screenshot Youtube

In de video, die op sociale media rondzwerft en werd opgepikt door diverse media, is op opgenomen camerabeelden te zien dat De Vries het huis van de dame betreedt met zijn capuchon op. Enkele minuten later stormt de boze man de woning binnen en maakt De Vries voor van alles uit. ,,Ja Peter, nu ben je het mannetje niet meer!", klinkt het uitdagend. Gevolgd door: ,,Wat ben je trouwens een oud mannetje, Peter. Je ziet er slecht uit."

De man heeft zelfs de politie ingeschakeld om De Vries uit de woning, die nog op zijn naam staat, te laten verwijderen. Agenten wijzen de misdaadverslaggever erop dat het verstandig is om het afspraakje te beëindigen, waarop hij even later zijn jas tevoorschijn haalt.

Romantisch

Volgens de woedende ex-man, die het huis liet beveiligen met een camerasysteem, had De Vries romantische bedoelingen met het afspraakje. Hij had daar naar eigen zeggen een logische verklaring voor: De Vries heeft namelijk een open relatie. Maar de misdaadverslaggever ontkent keihard. ,,Het was gewoon een sociaal bezoek. We zijn nog nooit eerder bij elkaar over de vloer geweest."

Als Boulevard-presentator Beau van Erven Dorens naar de situatie vraagt, komt het hoge woord eruit. ,,Hij stoof naar binnen met een betonschaar in zijn handen en dat kwam wel van pas, dacht hij." Op de vraag of de man daar echt iets mee wilde doen, reageert De Vries nonchalant: ,,Ja, die had-ie niet bij zich om een klusje te doen."

Makan G., de naam van de man, gaf later in de uitzending een schriftelijke reactie: ,,In november 2015 hebben mijn vriendin en ik een incident gehad. Later is dit voor de rechter gekomen, maar daar heeft mijn partner onder ede aangegeven de aangifte terug te trekken. Tot zaterdag had ik gewoon een relatie met mijn vriendin. Ik wil ook duidelijk maken dat ik zaterdag irritant deed met mijn telefoons omdat ik Peter R. de Vries weg wilde jagen.”

Quote

Het was gewoon een sociaal bezoek

Peter R. de Vries

Dat vindt De Vries een raar argument. ,, Hij was buitengewoon agressief. Hoezo bepaalt hij dat ik op moet kankeren uit zijn huis, zoals hij dat steeds zei?”