Volledig scherm
© ANP

'Prins Friso gaf recht op troon voor niets op'

Prins Johan Friso heeft destijds voor niets zijn rechten op de kroon opgegeven om te kunnen trouwen met Mabel Wisse Smit. De blonde Mabel zou naar verluidt het liefje zijn geweest van crimineel Klaas Bruinsma. 'Direct betrokken bronnen' ontkennen echter de vermeende liefdesrelatie.

Maandag is het 20 jaar geleden dat topcrimineel Klaas Bruinsma werd doodgeschoten. De man zelf is dan wel dood, maar de verhalen rond zijn persoon zijn nog springlevend. Zo zou de bewering dat Klaas Bruinsma seks met Mabel had op een zeilboot volledig onzin zijn.

De bodyguard van Klaas Bruinsma, Charlie da Silva beweerde in 2003, voor de camera van misdaadverslaggever Peter R. De Vries, dat Mabel een seksrelatie had met Bruinsma. Volgens weekblad Privé is dit een verzinsel.

Blonde meiden waren er genoeg op de zeilboot van Bruinsma, maar niemand herkende Mabel. Volgen intimi is zij met zekerheid niet het blonde meisje waar Bruinsma een seksrelatie mee had. Wellicht wilde de bodyguard Mabel een hak zetten.

Het blijft volgens  het weekblad een raadsel waarom Friso en Mabel dit zelf nooit verteld hebben. 'Waarom zijn zij zelf niet naar buiten gekomen met hun kant van het verhaal?', zo wordt er afgevraagd.