Volledig scherm
Rihanna strooit met kushandjes in Cannes. © AFP

Rihanna steelt show bij Okja-premiere in Cannes

Alle ogen waren gericht op de grote Hollywood-sterren tijdens de derde dag van het filmfestival Cannes. Rihanna stal de show in een soort bruidscreatie met zonnebril op de rode loper van de omstreden Netflix-film Okja.

De première van het avontuur over het genetisch gemanipuleerde varken Okja – met Jake Gyllenhaal en Tilda Swinton in de hoofdrol – verliep niet zonder slag of stoot. Toen het Netflix-logo in beeld kwam, klonk hard boegeroep uit de zaal.

Volledig scherm
Tilda Swinton bij Okja © WireImage

Filmliefhebbers kunnen niet verkroppen dat een productie die niet bestemd is voor de bioscopen, wordt vertoond op een filmfestival. Toen vervolgens de techniek faalde en de film gestopt moest worden, klonk hoongelach.

Op de rode loper was er wel sprake van een geoliede machine. Cannes-blikvanger Bella Hadid schitterde in opvallend rood, terwijl Bollywood-actrice Aishwarya Rai Bachchan verscheen in een bombastische baljurk.

Volledig scherm
Model Bella Hadid in rode creatie. © GC Images

Julianne Moore hield het bescheiden in een stijlvolle creatie met een bescheiden split. Ook Eva Longoria en Elle Fanning werden gespot op La Croisette.

Volledig scherm
De Amerikaanse Julianne Moore © AFP
  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”