Robin Williams' laatste video was boodschap van hoop en liefde

VideoEen week na de zelfmoord van Robin Williams, blijven zij die hem goed hebben gekend zijn enorme generositeit onderstrepen. De wellicht laatste videoboodschap van de acteur bewijzen zijn gevoelens van hoop en liefde voor zijn fanschare.

De 21-jarige Vivian Waller uit Nieuw-Zeeland kreeg in januari te horen dat haar leverkanker niet te genezen is. De jonge vrouw maakte een lijstje met dingen die ze nog wilde doen vooraleer ze zou overlijden, en één ervan was Robin Williams te ontmoeten.

Opgetogen
Omdat ze te ziek was om naar Amerika te reizen, contacteerde een vriend van haar de 63-jarige komiek. Williams besloot een korte videoclip op te nemen die hij naar haar familie stuurde. De beelden zijn zaterdag op YouTube gezet.

'Hey Vivian, Robin hier', zegt hij liefdevol en met een gespeeld Nieuw-Zeelands accent. 'Hoe gaat het in Nieuw-Zeeland? Ik stuur je al mijn liefde. Nu kan je alvast één wens van je lijstje schrappen', zegt hij voordat hij haar een kushandje toegooit.

Vivians echtgenoot Jack, met wie ze in februari trouwde, zegt dat Vivian enorm opgetogen was met de video van haar idool. Hij heeft haar echter nog niet verteld dat Williams vorige week overleden is. 'We genieten van de tijd die we nog samen hebben.'

'Medicatie leidde tot zelfmoord'
Inmiddels heeft komiek Rob Schneider, die goed bevriend was met Williams, gesuggereerd dat de medicatie die Williams tegen de ziekte van Parkinson nam tot zijn zelfmoord zou hebben geleid.

Schneider, die Williams in de jaren tachtig ontmoette op de set van de sketchshow Saturday Night Live, meent dat niet Williams' depressie maar zijn medicatie tot zijn zelfdoding heeft geleid. 'Robin Williams nam een medicijn voor de behandeling van de symptomen van Parkinson. Eén van de neveneffecten van dat medicijn zijn zelfmoordneigingen'.

Een andere insider deelt die mening tegenover de Daily Mail. 'Heel wat van Robins vrienden zijn ervan overtuigd dat de cocktail van pillen die hij nam heeft bijgedragen tot zijn geestestoestand. Robin heeft altijd aan depressies en verslavingen geleden, maar de behandeling tegen Parkison was nieuw, net als de combinatie van pillen die hij nam'.