Volledig scherm
© ANP Kippa

Ruud de Wild gaat weer radio maken

Oud-Radio 538-coryfee Ruud de Wild (46) gaat weer radio maken. Dit keer doet hij dat achter de schermen als coach bij de online zender No Limits Network, een initiatief van KRO-NCRV. Hij gaat jongeren helpen die beperkt worden, maar zich niet beperkt vóélen.

Quote

Vind het mooi om mijn jarenlange ervaring in te zetten om deze jongeren te helpen

Ruud de Wild

,,Bij No Limits Network neem ik de rol van coach op me'', zegt Ruud. ,,Ik ga met ze radio maken: items bedenken, rubrieken opzetten en helpen bij redactievergaderingen. Ze coachen om goeie radio te maken. Niet achter de microfoon, maar juist achter de schermen.''

De Wild gaat aan de slag met acht jongeren, onder wie Jochem (29) die stottert, Annemarie (31) die zo goed als blind is en Freddie (20) die als meisje geboren is, maar nu man is. De bedoeling is dat de jongeren komen met podcasts en vlogs op Facebook, Youtube en Instagram.

,,No Limits Network gaat over het verleggen van grenzen'', aldus een enthousiaste Ruud. ,,Niet uitgaan van je beperking, maar van je eigen kracht. Ik ga ze een tijdje op weg helpen met radio maken en vind het mooi om mijn jarenlange ervaring in te zetten om deze jongeren te helpen.''

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.