Selena Gomez
Volledig scherm
Selena Gomez © EPA

Selena Gomez onthult bipolaire stoornis

In een Instagram Live-gesprek met haar collega Miley Cyrus heeft Selena Gomez laten weten bipolair te zijn. Dat is vastgesteld door artsen van het McLean Hospital in Belmont, Massachusetts. Volgens de zangeres behoort dit ziekenhuis tot een van de beste ter wereld op het gebied van mentale gezondheid.

Het vaststellen van haar ziekte gaf de 27-jarige Selena een gevoel van opluchting. ,,Hoe meer informatie ik heb, hoe minder bang ik ben. Toen ik klein was, was ik bang voor onweer. Mijn moeder raadde me aan om er veel over te leren, om zo mijn angst te bestrijden. En inderdaad, dat hielp me enorm.’’

Gomez, die begon als Disney-ster en zich in rap tempo ontwikkelde tot singer-songwriter, acteur en producer, worstelde de afgelopen jaren vaker met haar mentale toestand, zeker na heftige gebeurtenissen in haar leven. Meerdere keren werd ze daarvoor behandeld in een psychiatrisch ziekenhuis.

Een bipolaire stoornis wordt omschreven als een mentale ziekte waarbij sprake is van grote stemmingswisselingen. Van extreem hyper tot extreem depressief.