Volledig scherm
Simon Cowell is geen homo, zegt hij. © ap

Simon Cowell: 'Ik ben geen homo'

De geruchten gaan dat Simon Cowell homo is, maar het jurylid van X Factor zegt dat die nergens op slaan, meldt The Mirror. Het verhaal werd de wereld in geslingerd tijdens een rechtszaak waarin zangeres Tulisa Contostavlos terechtstond, omdat ze cocaïne zou hebben geregeld voor een undercoververslaggever van de Sun on Sunday.

Volledig scherm
© getty

Tulisa, jurylid van het Engelse X Factor in het seizoen 2011-2012, werd vrijgesproken omdat verslaggever Mazher Mahmood in de rechtszaal onder ede had gelogen.

Tijdens de behandeling werd een opname afgespeeld waarin de persoonlijk assistent, Gareth Varey, van Tulisa was te horen. Die sprak met Mahmood en zei hem dat hij mannen kende die met Cowell hadden geslapen.

'Ooit proberen'
Toen de verslaggever aan Varey vroeg of Cowell homo was, antwoorde die: 'Ja.' Het gesprek ging verder toen Mahmood vroeg: 'Heb jij met hem geslapen?' Daarop volgde het antwoord 'nee', maar, zo voegde Varey eraan toe: 'Er komt een dag dan zal ik het proberen.'

Nu de rechtszaak voorbij is heeft Simon Cowell via een woordvoerder een statement naar buiten gebracht waarin onder meer valt te lezen: 'Hij is geen homo. En als hij dat zou zijn, zou hij het gewoon hebben gezegd.'

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.