Volledig scherm
© Thinkstock

Single wil geschreven kaartje mét afzender op Valentijn

Wie zijn liefde kenbaar wil maken op Valentijnsdag stuurt beter geen anoniem smsje of bos bloemen. Een traditioneel geschreven kaartje is veruit de favoriet. En dan nog het liefst mét afzender erop. Dit blijkt uit onderzoek van een grote datingsite onder 5.000 singles. BN'er Barry Atsma is uitgeroepen tot meest begeerde vrijgezel.

Volledig scherm
Acteur Barry Atsma © anp

Het Valentijnskaartje blijft populair, maar de anonieme afzender is passé. Uit het Valentijnsonderzoek blijkt dat zowel verliefde verzenders (55,4 procent) als opgewonden ontvangers (69,6 procent) liever de afzender op de kaart zien staan. Allereerst wil men graag weten met wie ze te maken hebben en daarnaast willen ze snel actie kunnen ondernemen om de liefde te bezegelen.

Ruim 90 procent van de singles hoopt vurig op een Valentijnsboodschap en dan het liefst in de vorm van een kaartje via de post. Ruim de helft zegt zelf iets te gaan sturen met Valentijn. Het Valentijnskaartje wordt het meest romantisch gevonden, omdat iemand er dan echt moeite voor heeft gedaan. Zij vinden een geschreven liefdesboodschap (43,1 procent) meer persoonlijk dan een sms, whatsapp-bericht of een mail (9,6 procent).

Naar de brievenbus
Verder blijkt dat bijna vier op de tien singles op Valentijnsdag vaker zijn/haar online (dating)profiel of telefoon checkt om te kijken of ze al berichtjes hebben; en controleert ook even die brievenbus een keertje extra.

In het onderzoek werd verder gevraagd welke bekende single man vrijgezelle vrouwen doen smelten. Niet de populaire Boer Tom uit 'Boer zoekt vrouw', maar Barry Atsma bleek de torenhoge favoriet. In 2013 werd hij door magazine Elle ook al uitgeroepen tot meest begeerde single.

Meest begeerde bekende vrijgezel

Barry Atsma
Rick Engelkes
Boer Tom uit BZV
Bram Moszkowicz
Toine van Peperstraten
Volledig scherm
© Relatieplanet.nl