Volledig scherm
Een laag viaduct kostte het beeld de kop. FOTO ANP

Standbeeld van vermoorde Pim Fortuyn gratis af te halen

Wie er een mooi plekje in Den Haag of Amsterdam voor heeft, kan het 'om niet' afhalen bij Harry Mens: één van de twee beelden die de makelaar annex presentator, als eerbetoon, liet maken van de vermoorde politicus Pim Fortuyn. Maar... 'Ik geef het niet zomaar aan de eerste de beste mee,' zegt hij.

Volledig scherm
Deze beeltenis van Fortuyn moet minstens 20.000 euro opbrengen. FOTO ANP

Het andere beeld dan Mens van Fortuyn liet maken, staat te koop bij een veilinghuis in Diemen. Richtprijs van het beeld ligt tussen de 20.000 en 40.000 euro.

Palazzo di Pietro
Jarenlang stond het beeld voor het huis van Fortuyn aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam. De nieuwe eigenaar van Fortuyns stulpje, Palazzo di Pietro, nam het beeld mee nadat hij de villa doorverkocht.

Mens denkt er niet over het tweede, twee meter hoge, beeld van de saluerende Fortuyn in de verkoop te gooien. 'Het gaat mij niet om het geld. Daar heb ik het nooit voor gedaan. Het was uit sympathie, een eerbetoon.'

Harry Mens liet de beelden, na de moord op Pim Fortuyn in 2002, maken door Daphne du Barry. Bij een verhuizing maakte het beeld van Mens ongelukkig kennis met een laag viaduct en verloor daarbij het hoofd. Na reparatie was het weer 'at your service.' (David van der Heeden)

  1. Seksschandaal brengt Scientology en Tom Cruise in verlegenheid

    Seksschan­daal brengt Scientolo­gy en Tom Cruise in verlegen­heid

    Een seksschandaal rond de That ‘70s Show-acteur Danny Masterson (43) doet de Church of Scientology wankelen. Tijdens een rechtszaak hebben vier jonge vrouwen de controversiële kerk ervan beschuldigd verkrachtingen, seksuele aanvallen, mensenhandel en intimidatie onder de mat te vegen. Volgens sekteleden dreigt de hele situatie ook te ontploffen in het gezicht van Tom Cruise (57), het beroemdste lid én uithangbord van Scientology.