Volledig scherm
© afp

Stevie Wonder: Advocaat maakte misbruik van mijn blindheid

Een woedende Stevie Wonder (65) sleept de nabestaanden van zijn overleden advocaat en rechterhand Johanan Vigoda voor de rechter. De soullegende vindt dat Vigoda misbruik heeft gemaakt van de blindheid van de zanger, toen hij hem op zijn 21ste een contract liet ondertekenenen dat hij niet kon zien. In die papieren stond dat de advocaat zes procent van alle muziekroyalties opstrijkt én dat die betalingen voor altijd doorgaan.

Volledig scherm
© AFP

Dat beweert TMZ, dat de gerechtelijke documenten heeft ingezien.

Wonders advocaat overleed in 2011, maar de platenmaatschappij van de zanger bleef twee jaar lang geld overmaken naar de weduwe van Vigoda. Toen de markante zanger daar lucht van kreeg, liet hij de betalingen meteen stopzetten. Volgens hem zouden de betalingen helemaal niet doorgaan na de dood van zijn steun en toeverlaat.

Daarom vraagt het muziekicoon de rechter om voor eens en voor altijd vast te leggen dat Wonder geen cent meer aan de familie hoeft af te dragen. De zanger verwijt zijn oude vriend, op wie hij blind vertrouwde, dat hij misbruik heeft gemaakt van zijn kwetsbare positie.

De weduwe van de advocaat laat het er niet bij zitten en heeft zelf ook een aanklacht ingediend. Zij eist dat Stevie alsnog geld betaalt voor de afgelopen jaren én voor altijd dollars blijft ophoesten. Ze eist een minimumbedrag van 7 miljoen dollar (zo'n 6,1 miljoen euro).