Volledig scherm
Diva Mayday © ANP

Travestiet Mayday van fiets getrapt in Amsterdam

Mayday is zaterdagavond naar eigen zeggen zonder aanleiding van de fiets getrapt in Amsterdam. De bekendste travestiet van de hoofdstad fietste over het Rembrandtplein toen iemand gilde: ,,Oppassen jongens, er komt een kankerhomo langs", schrijft ze op Facebook.

Volledig scherm
© ANP Kippa

,,Een van de vrienden vond het leuk om me van de fiets te trappen." Ze noemt het incident onbegrijpelijk. ,,Het gaat mij echt de pet te boven dat dit nog steeds aan de hand is. Welke opvoeding krijgt men? Welke normen en waarden worden de jeugd bijgebracht?"

,,We weten het nou toch wel jongens? Er zijn gays er zijn bi's er zijn transen er zijn travestieten er zijn lesbiennes er zijn donkere types er zijn roodharigen er zijn lilliputters er zijn knappe en minder knappe mensen er zijn boeren kakkers en snollen. Er is van alles wat. Dat maakt deze wereld leuk divers en leerzaam . Maar nee.. het blijft leuk om voor je vrienden een homo van zijn fiets te trappen. Oh oh,wat hebben we een lol."

Het slachtoffer zegt met bloed en blauwe plekken naar huis te zijn gelopen. Haar fiets moet ze naar de fietsenmaker brengen. ,,Ik ben niet zo van het zeuren en het gaat verder prima. Maar waar iedereen zegt dat het beter gaat, geloof ik dat het alleen maar slechter gaat. Ik heb een leuke avond gehad en laat me niet zo snel gek maken. Maar de rotte appels krijgen naar mijn mening de overhand."

PvdA-raadslid Dennis Boutkan noemt de daders ,,zielige, nare, laffe mannen om in Amsterdam een homo van de fiets te trappen". Boutkan: ,,We're here to stay, get used to it."