Volledig scherm
Het moment dat Rafael van der Vaart met zijn handen een hartje maakte voor zijn overleden dochter. Ook zou hij op zijn schoenen (inzet) de naam 'Solana' hebben laten stikken. © Bruno

Van der Vaart eert overleden dochter met naam op schoen

Rafael van der Vaart speelde zaterdag voor het eerst weer een wedstrijd sinds bekend werd dat zijn dochtertje dood werd geboren. Zijn vriendin Sabia Engizek zat ook weer op de tribune. De voetballer eerde zijn kindje, dat Solana zou hebben geheten, op verschillende manieren. Zo stond haar naam gestikt op zijn schoen.

Volledig scherm
Sabia zat samen met een vriendin op de tribune om haar vriend aan te moedigen. © Bruno

Hamburger SV nam het op tegen FSV Mainz. Ondanks een treffer van Van der Vaart verloor de ploeg van trainer Bert van Marwijk met 2-3. De middenvelder maakte na zijn goal een hartjesgebaar met zijn handen en zocht oogcontact met Sabia op de tribune.

Ook wees hij met zijn vinger naar de hemel alsof hij tegen zijn dochtertje wilde zeggen 'deze is voor jou', zo concluderen diverse Duitse media. Ze melden ook dat Rafael de naam Solana op zijn schoenen had laten stikken. Eerder verving hij de naam Sylvie op zijn schoen voor Sabia.

Begin deze maand verloren de twee hun dochtertje. Na een zwangerschap van 19 weken werd ze stilgeboren in het ziekenhuis in Hamburg.