Volledig scherm
© anp

Van der Vaart is nu 'de man met de losse handjes'

'Die klap blijft hem zijn leven lang achtervolgen. Rafael van der Vaart staat nu bekend als de man met de losse handjes, de voetballer die zijn vrouw heeft geslagen.' Dat zegt Bart Maussen, communicatie- en imagostrateeg. In zijn klantenkring zitten vele bekende artiesten en industriëlen.

Woensdagochtend werd bekend dat presentatrice en model Sylvie en voetballer Rafael van der Vaart gaan scheiden. Het stel trouwde in 2005. Een jaar later werd hun zoon geboren. Alle twee worden sprekend opgevoerd in de Duitse krant Bild. Rafael zegt in de tabloid dat hij zijn vrouw tijdens een feestje met oud en nieuw heeft geslagen.

'Ik kan Sylvie en Rafael aanraden om nu op de achtergrond te blijven en verder geen commentaar te geven. Een interview in Bild vind ik al niet zo chique, maar zij heeft natuurlijk een goede relatie met deze krant', zegt Maussen. 'Als ze alle twee verstandig zijn, laten ze het bij dit interview en maken ze er geen gevecht via de media van.'

Boulevardkrant Bild kwam woensdagochtend met het nieuws over de scheiding. Vrijwel meteen namen andere media in Duitsland, Nederland, Spanje en Engeland het verhaal over.

Op 31 december twitterde Sylvie 's avonds nog een vrolijke oud en nieuwfoto van Rafael, zichzelf en haar vriendin Sabia Boulahrouz - de vrouw van voetballer Khalid Boulahrouz, tegenwoordig speler van Sporting Portugal. Rafael zelf plaatste dinsdagavond laat een bericht op zijn Facebook waarin hij iedereen een gelukkig Nieuwjaar wenst: 'Ik hoop dat jullie ook een hele leuke oudejaarsavond hebben gehad'.