Volledig scherm
© anp

Verbazing over nieuwe spot Belastingdienst met Barbie

Er is verbazing ontstaan over de nieuwe commercial van de Belastingdienst. Het overheidsorgaan heeft namelijk de Haagse Samantha de Jong, bekend als Barbie, laten meewerken aan het spotje. Volgens de manager van Barbie is het 'eigenlijk heel grappig'.

'Hoi, met Barbie. Eerst had ik witte wimpers en nu heb ik dus roze wimpers', zo klinkt het in de commercial. De Belastingdienst doelt hier op een boodschap over het doorgeven van veranderingen van toeslagen.

Jake, de manager van Barbie, vertelt aan RTL Boulevard: 'Het is heel grappig eigenlijk. Barbie is vriendin van het volk, en de belastingsdienst zoekt toenadering tot het volk, daarom is het voor hen een voor de hand liggend idee Barbie te vragen. Ze is ook bevriend met de Reclassering Nederland. Blijkbaar is een taakstraf en het inspreken van een commercial niet tegenstrijdig.' Barbies man Michael werd vrijdag nog aangehouden wegens het handelen in verdovende middelen.

Verkeerd signaal
De Belastingdienst heeft laten weten dat het gaat om een 'commercial met een knipoog'. Het leven van Barbie is nagetrokken via 'openbare bronnen'. RTL Boulevard-presentator spreekt schande van de zaak. 'De Belastingdienst gebruikt ons geld voor zo'n reclamecampagne. Dat is van de ratten besnuffeld', meent hij.

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft aan RTL Boulevard verteld dat het spotje een 'verkeerd signaal afgeeft' en een 'totaal verkeerd voorbeeld' is.