Volledig scherm
© ANP Kippa

Verloren gewaande naaktscène Marilyn Monroe duikt na 57 jaar op

Een scène uit 1961 waarop Marilyn Monroe naakt is te zien, is teruggevonden. Van het filmmateriaal, dat werd gedraaid voor 'The Misfits' van regisseur John Huston, werd tot nu toe aangenomen dat het vernietigd was.

Auteur Charles Casillo ontdekte het materiaal tijdens research voor zijn boek 'Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon'. Tijdens een interview met Curtice Taylor, zoon van 'Misfits'-producer Frank Taylor, vernam de schrijver dat het filmmateriaal in een kluis ligt sinds de dood van de producer in 1999.

In een liefdesscène met tegenspeler Clark Gable laat Monroe, als Gable de kamer heeft verlaten, het laken vallen waarmee zij haar lichaam bedekt. Als de scène in de film zou zijn gebruikt, zou het waarschijnlijk de eerste keer zijn geweest dat een Amerikaanse actrice in een grote filmproductie naakt te zien was, weet Deadline.

Maar regisseur John Huston vond het niet noodzakelijk voor het verhaal om de scène te gebruiken. Producer Frank Taylor zag echter in dat het belangrijk materiaal betrof en bewaarde de film. Wat er met het materiaal gaat gebeuren, is nog niet besloten, liet Curtice Taylor nog weten.

  1. Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    De laatste aflevering van Sterren op het Doek liet twitterende kijkers gisteravond diep geroerd achter. Ruim 850.000 mensen zagen een openhartige Lee Towers, die zich volledig openstelde voor presentator Özcan Akyol. Hij vertelde dat hij het gevoel heeft dat hij zijn eigen vader heeft gerehabiliteerd en legde uit waarom hij bij zijn optredens iedereen een hand geeft, van schoonmaakster tot beveiliger. ‘Mooie en wijze woorden van Lee Towers.’