Volledig scherm
Harvey Weinstein © REUTERS

'Weinstein liet 91 mensen schaduwen om seksschandaal geheim te houden'

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein heeft eigenhandig een lijst opgesteld met 91 namen van mensen uit de showbizzwereld die hij liet bespioneren om te vermijden dat zijn seksuele wandaden aan het licht kwamen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. 

Weinstein stelde begin dit jaar zelf een lijst op van de bijna 100 acteurs, journalisten, investeerders en filmproducenten als deel van een inventief plan om zijn seksuele escapades in de doofpot te stoppen. De uitgebreide namenlijst toont nog maar eens aan dat zijn wangedrag wel degelijk een publiek geheim was. 

Toen de beschuldigingen van verkrachting en ander seksueel geweld zich bleven opstapelen en journalisten steeds meer bewijzen verzamelden voor zijn seksuele escapades, probeerde Weinstein zich steeds wanhopiger in te dekken. Hij gaf een groep privé-detectives de opdracht zo veel mogelijk informatie in te winnen over mensen van wie hij vreesde dat ze met hun verhaal naar buiten zouden komen en probeerde hen het zwijgen op te leggen. 

In het rood stonden de namen die voor hem de grootste bedreiging vormden. Dat waren onder anderen Rose McGowan en Laura Madden, die als een van de eersten naar buiten kwamen met hun beschuldigingen tegen Weinstein. Op de lijst staan de namen van 48 vrouwen en 43 mannen, zo schrijft The Guardian. 

Volledig scherm
Rose McGowan © Photo News