Woody Allen
Volledig scherm
Woody Allen © EPA

Woody Allen haalt in omstreden memoires uit naar ex-vrouw Mia Farrow

In zijn autobiografie Apropos Of Nothing laat Woody Allen zich zeer negatief uit over ex-vrouw Mia Farrow. Hij beweert in het boek onder meer dat zij verschillende kinderen die ze adopteerde om onduidelijke redenen terugstuurde.

Mia heeft vier biologische zoons, onder wie journalist Ronan Farrow, en adopteerde daarnaast tien kinderen. Allen schrijft volgens de New York Post in zijn boek dat de actrice genoot van de publiciteit en de ‘heilige reputatie’ die ze kreeg door de adopties, maar dat ze er niet van hield voor de kinderen te zorgen en dat ook niet deed.

Ook beschuldigt de 84-jarige regisseur zijn ex ervan haar adoptiekinderen als speelgoed te zien, en zegt hij dat zij de adopties van nog twee kinderen in gang zette, maar beide jongetjes terugstuurde - in een geval omdat een van haar zoons de nieuwe aanwinst in het gezin ‘irritant’ vond.

Frank Sinatra
Volgens Allen had Farrow ook een ‘onnatuurlijke obsessie’ met zoon Ronan en sliep ze tot zijn elfde naakt met de jongen in bed. Allen en Farrow waren dertien jaar bij elkaar. Alhoewel Ronan tijdens die relatie werd geboren, heeft de actrice daarna verklaard dat hij mogelijk het kind is van haar ex Frank Sinatra. In zijn boek schrijft Allen dat hij nog altijd gelooft dat Ronan wel degelijk zijn biologische zoon is.

Viervoudig Oscar-winnaar Allen ligt al jaren onder vuur omdat zijn dochter Dylan, die hij adopteerde tijdens zijn relatie met Farrow, hem beschuldigt van seksueel misbruik. Dat zou volgens haar hebben plaatsgevonden in 1992, toen ze zeven jaar oud was. In Apropos Of Nothing bespreekt Allen die beschuldigingen. Hij heeft de aantijgingen altijd ontkend en stelt in zijn boek dat ze onderdeel zijn van een wraakactie van Farrow, die ze in gang zette nadat hij haar had verlaten voor haar dochter, Soon-Yi.

  1. Jolanda staat in de frontlinie in de strijd tegen corona, haar zoon Tim Hofman maakt zich zorgen
    PREMIUM

    Jolanda staat in de frontlinie in de strijd tegen corona, haar zoon Tim Hofman maakt zich zorgen

    Presentator Tim Hofman maakte onlangs veel indruk bij De Wereld Draait Door waar hij een emotionele brief voorlas, speciaal geschreven voor zijn moeder en haar collega’s in de zorg. Volgens Hofman zijn zij echte helden. Moeder Jolanda Hofman (59) is verpleegkundige in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Schiedam en operatieassistente op locatie. Zij staat momenteel in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. ,,Spijt van mijn beroep? Ben je gek? Dit is mijn roeping!”