Volledig scherm
© anp

Youp van 't Hek onwel tijdens theatershow in Papendrecht

papendrechtDe show 'Licht' van Youp van 't Hek werd donderdagavond in theater De Willem in Papendrecht tien minuten na aanvang afgelast. De cabaretier werd onwel op het podium waardoor de show moest worden gestaakt. Het publiek werd naar de foyer begeleid en er werden artsen gevraagd. Twee artsen uit het publiek constateerden dat het niet ernstig met hem gesteld was, maar wel ernstig genoeg om de show te staken.

,,Iedereen baalde ervan, hij ook'', zegt theaterdirecteur Erik Groeneweg. ,,De sfeer was goed en iedereen had het naar zijn zin, maar hij was echt te beroerd om te spelen. Hij heeft in het verleden nierstenen gehad, misschien dat die weer opspeelden, maar ik ben geen dokter.'' Aan het einde van de avond twitterde de cabaretier zelf ook een reactie. 'Gaat voorlopig weer goed. Sorry Papendrecht! Haal het zeker in!'

Wat er precies aan de hand was, is niet bekend. Wel kon hij na even op een stretcher gelegen te hebben, lopend naar buiten. Daarna werd hij voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Of Van 't Hek vrijdagavond in staat is om zijn show op het podium in Papendrecht te geven, zal later duidelijk worden. Het theater laat weten de voorstellingen op een ander moment in te halen. ,,We hebben de adresgegevens van iedereen met kaartjes en zullen met hen allen contact opnemen'', aldus Groeneweg.

Rust
Youp van 't Hek heeft in oktober op advies van een dokter twee weken rust genomen. Eind 2014 werd een oudejaarsconference in de Kleine Komedie van Youp al afgezegd nadat hij onwel was geworden. Hij verklaarde later dat dat was door een hartritmestoornis. Twee jaar geleden werd Youp ook niet goed op het toneel. Dat was in Lelystad. Toen was hij grieperig.