Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

11-jarige hackt Amerikaanse verkiezingssite binnen tien minuten

Het is een 11-jarige Amerikaanse jongen gelukt om een replica van de verkiezingssite van de staat Florida te hacken binnen een tijdsbestek van tien minuten. Dat gebeurde tijdens hackersconferentie Defcon. Een 11-jarig meisje kon dat binnen vijftien minuten.

Emmett Brewer kon de uitslagen van de verkiezingen aanpassen. Naast Brewer en het 11-jarige meisje lukte het ook 28 andere kinderen tussen 8 en 16 jaar om de website te kraken. 

Mede-organisator Nico Sell vertelde aan PBS: ,,Het zijn erg nauwkeurige replica's van de website. Die zouden niet door een kind van acht binnen een half uur gehackt moeten kunnen worden. Dat is slordig voor ons als maatschappij."

Het was dit jaar de eerste keer dat ook kinderen een poging konden doen om tijdens Defcon een overheidssite te hacken. Vorig jaar lukte het volwassen hackers om binnen vijf minuten binnen te komen. ,,Dus dit jaar besloten we om ook kinderen mee te laten doen", aldus Sell.

Sceptisch

De National Association of Secretaries of State liet in een verklaring weten samen te willen werken met de Defcon-hackers om de sites veiliger te maken. De organisatie gaf wel aan enigszins sceptisch te zijn over de hacks tijdens de conferentie. ,,Het is erg lastig om deze systemen na te bouwen, omdat veel staten unieke netwerken gebruiken en op maat gemaakte databases met nieuwe veiligheidsprotocollen inzetten."

Ook zouden de hacks de verkiezingsresultaten niet in gevaar brengen. ,,Hoewel de websites ontegenzeggelijk kwetsbaar zijn voor hackers, worden de verkiezingssites alleen gebruikt om voorlopige uitslagen te publiceren voor kiezers en de media. De sites zijn niet verbonden met stemcomputers en zouden dus nooit de daadwerkelijke uitslagen kunnen veranderen."

 1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
  Recensie

  Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

  Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

Disney+ abonnee geworden?

 • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
 • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
 • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
 • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
5939 stemmen