21 compleet draadloze oordoppen getest: dit zijn de beste in-ears
Beste KoopDraadloze oordoppen worden niet alleen steeds populairder bij gebruikers, maar ook bij fabrikanten. Tijd dus voor een uitgebreide vergelijking van de truly wireless in-ears. Wij vergeleken 21 modellen en kozen de beste exemplaren uit.
Delen per e-mail
De toenemende populariteit van de compleet draadloze oordoppen blijkt onder meer uit het groeiende aantal fabrikanten dat zich in deze markt begeeft. Daar horen gespecialiseerde audiofabrikanten bij zoals 1More, Jabra, Jaybird en JBL, maar ook techreuzen als Huawei, Samsung en Sony stortten zich vol overgave op het produceren van in-ears.
Dat heeft positieve gevolgen voor de geluidskwaliteit, accuduur en vormgeving. Als we een vergelijking maken tussen de eerste keer dat we de draadloze oordoppen beoordeelden in 2018 en het huidige aanbod, is de vooruitgang groot. Wat de prijs betreft zien we ondanks de toenemende concurrentie opvallend genoeg weinig verschuivingen.
Verbeteringen
Na onze uitgebreide tests in het testlab is het tijd om de balans op te maken. In de eerste plaats kunnen we concluderen dat een aantal zaken duidelijk is verbeterd. Ten eerste zien we nu overwegend usb-c-aansluitingen, die sneller opladen, waar we twee jaar geleden nog bijna uitsluitend micro-usb-poorten tegenkwamen.
Ook de gemiddelde accuduur is behoorlijk omhooggegaan. Waar voorheen 6 uur aan looptijd zo’n beetje het maximaal haalbare was, zijn er nu diverse exemplaren die veel langer meegaan. Tot slot komen we nauwelijks nog oordoppen tegen waarvan het geluid echt tegenvalt, al zijn er nog steeds de nodige verschillen hoorbaar. Hieronder bespreken we onze favorieten van de tientallen exemplaren die we getest hebben.
Tekst gaat door onder de foto
Budget
We beginnen met de Outlier Gold in-ears van Creative. Deze doppen geven out of the box een goed, gebalanceerd geluid. De app biedt nog wat extra functionaliteit, al was die in onze ervaring niet altijd even betrouwbaar. Maar zelfs als we de app buiten beschouwing laten, is dit wat ons betreft een aanrader. De accuduur van ruim 13 uur is ongekend en met 105 euro zijn de doppen goed betaalbaar.
Drie tientjes duurder zijn de WF-XB700 in-ears van Sony. Er is geen app en de buds zijn enigszins apart van vorm, maar ze klinken uitstekend en zijn elk voorzien van een eigen knop waarmee je alle bedieningsopties krijgt die je kunt wensen. Met een gemeten accuduur van liefst 11 uur hoef je ook met deze koptelefoon niet vaak naar het stopcontact. Beiden zijn een goede keuze voor mensen die letten op de portemonnee.
Middenbudget
Een stap hoger in prijs vinden we allereerst de Jaybird Vista in-ears. Deze buds kosten ruwweg 170 euro en zijn ideaal voor sporters. Er is geen ondersteuning voor ruisonderdrukking, wel voor het doorlaten van omgevingsgeluid. De doppen zijn van robuuste materialen gemaakt en bieden een uitstekende geluidskwaliteit, inclusief een prima app.
Datzelfde geldt voor de WF-1000XM3-doppen van Sony. Bij deze buds tref je wel ondersteuning voor ruisonderdrukking, net als voor het doorlaten van omgevingsgeluid, en de kwaliteit van het geluid is eveneens van hoog niveau. Tel daar de 7,5 uur aan accuduur bij op en je begrijpt dat we zowel de Vista’s als de WF-1000XM3 aanraden voor de mensen met een wat groter budget.
Apple AirPods
Die aanprijzing is er na enig wikken en wegen ook voor de Apple AirPods. Het geluid, draagcomfort en ruisonderdrukking zijn ontegenzeggelijk van hoog niveau. Daar staat tegenover dat je enkel in combinatie met een iOS-apparaat volledig profiteert van de totale functionaliteit, een ingebouwde volumeregelaar nog immer ontbreekt, en de prijs van 240 euro ronduit fors is. Desondanks raden we de oordopjes toch aan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dutch League Nederlandse League of Legends-competitie om 7500 euro gaat vanavond weer van start
Na een succesvol eerste jaar begint de Nederlandse League of Legends-competitie (Dutch League) vanavond aan het tweede jaar. De eerste seizoenshelft staat op punt van beginnen en zes teams strijden om de prijzenpot van 7500 euro. -
De levensduur van je smartphone verlengen? Zo pak je het aan
Omdat de nieuwste smartphones tegenwoordig bijna allemaal een volledig maandsalaris kosten, wil je er natuurlijk alles aan doen om je toestel goed te beschermen. Wij gingen op zoek naar de beste hoesjes, cases en screenprotectors die je daarbij kunnen helpen. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
Preview De nieuwe Samsung Galaxy S21-modellen: Een stuk goedkoper, maar ook wat downgrades
Met de aankondiging van de Galaxy S21-serie presenteert Samsung zijn nieuwe reeks topmodellen. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft geen wereldschokkende aanpassingen gedaan, maar presenteert wel een nieuw ontwerp en verlaagt de prijs. -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte.
-
Wereldwijde problemen bij berichtendienst Slack
De wereldwijde storing bij zakelijke berichtendienst Slack is volgens het bedrijf verholpen. Gebruikers van de dienst, waarvan veel bedrijven gebruikmaken, konden zo’n vijf uur lang geen berichten lezen of helemaal niet inloggen. Het bedrijf zegt dat er nog wel problemen zijn bij enkele ondersteunende diensten zoals de koppeling met kalender-apps en notificaties via e-mail. -
Update Grote storing ING opgelost: geld overmaken weer mogelijk
Klanten van ING konden vanmiddag geen geld overmaken via internetbankieren of de Mobiel Bankieren app. De bank had sinds 12.00 uur last van een grote storing. Inmiddels zijn de problemen opgelost. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op?