Volledig scherm
© REUTERS

Aantal Facebookgebruikers neemt in Europa opnieuw af

Voor het tweede kwartaal op rij neemt het aantal Facebookgebruikers in Europa af, zo maakte het bedrijf gisteren bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Voor het eerst sinds de oprichting van Facebook daalt het aantal mensen dat dagelijks inlogt in Europa.

Wereldwijd neemt het aantal Facebookgebruikers nog toe, maar de daling in Europa is een domper. Uit deze markt haalt Facebook een belangrijk deel van haar advertentie-inkomsten. In Noord-Amerika blijft het aantal Facebookgebruikers stabiel.

Lees verder onder de grafiek

Volledig scherm
Facebookgebruikers wereldwijd en in Europa 2018. © Facebook

Jongeren trekken naar Instagram
Veel mensen kijken nog wel op Facebook, maar plaatsen steeds minder berichten. Uit Nederlands onderzoek bleek eerder dit jaar dat de jeugd massaal naar Instagram trekt. Instagram is eigendom van Facebook en daardoor blijft het met afstand het belangrijkste bedrijf op het gebied van sociale media. Naast Instagram zijn ook Messenger en WhatsApp in handen van Facebook. Dagelijks gebruiken meer dan 2,27 miljard mensen een dienst van Facebook. Daarmee heeft het bedrijf een erg sterke positie in de markt, al ziet het er wel naar uit dat de populariteit van het platform Facebook verder zal dalen in de komende jaren.

Gisteren werd de daling besproken in onze Ochtendshow to go, bekijk hier de analyse van Jaap van Zessen (chef digitaal van deze site):

Poll

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (10%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (13%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (47%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
6089 stemmen