Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico.
Volledig scherm
Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico. © Frank de Roo

Afpersers willen 7 bitcoin (3 ton) na datalek bij attractieparken

Gegevens van bezoekers van Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Dierenpark Amersfoort en tientallen andere attractieparken zijn onbedoeld verspreid door een datalek bij het bedrijf Ticketcounter. Dat bedrijf wordt nu ook nog eens afgeperst voor 3 ton.

10 reacties

 • Ron de Kock

  2 maanden geleden
  Jaren terug had je een telefoon boek waar de meeste van ons in stonden. Met naam, adres, postcode en telefoon nummer. Later stond dit ook online bij de kpn. Ik weet niet wat er allemaal oprnbaar is geworden maar hoe drukker we ons om dit soort dingen maken hoe meer ‘hacker’ gebruik maken van onrust om niks.
 • R Laman

  2 maanden geleden
  Bij een ideale betaling betaal je via je banksite/app. Een webshop hoefft dus niet je rekeningnummer op slaan in een database. Naam, foto's van vakanties, van kinderen en puppies delen we maar al te graag op Facebook of dochters daar van. TC moet zijn zaakjes op orde hebben en hoort zorgvuldig om te gaan met onze data. Maar klim nu niet direct in de hoogste boom...
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Hierom koop ik dus alleen via Paypal, ook omdat dat veel sneller werkt.
 • A.L. Brand

  2 maanden geleden
  Ik snap niet waarom een ticket-bemiddelaar na het verstrekken van het ticket de gegevens van de klanten moet bewaren. Dan was er veel leed bespaard gebleven.
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Waarom moet data met betaalgegevens worden bewaard? Waarom zette die medewerker de data even ergens neer? Dit soort datafraude en zogenaamde diefstal moeten we kei keihard aanpakken. Het zou niet eens mogelijk moeten zijn. Ik wil ook niet dat Amazon mijn creditcardgegevens opslaat maar ze doen het ongevraagd.
 1. Vriendjespolitiek op het songfestival: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'
  Play

  Vriendjes­po­li­tiek op het songfesti­val: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'

 2. Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen
  Play

  Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen