Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico.
Volledig scherm
Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico. © Frank de Roo

Afpersers willen 7 bitcoin (3 ton) na datalek bij attractieparken

Gegevens van bezoekers van Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Dierenpark Amersfoort en tientallen andere attractieparken zijn onbedoeld verspreid door een datalek bij het bedrijf Ticketcounter. Dat bedrijf wordt nu ook nog eens afgeperst voor 3 ton.

8 reacties

 • Ron de Kock

  2 jaar geleden
  Jaren terug had je een telefoon boek waar de meeste van ons in stonden. Met naam, adres, postcode en telefoon nummer. Later stond dit ook online bij de kpn. Ik weet niet wat er allemaal oprnbaar is geworden maar hoe drukker we ons om dit soort dingen maken hoe meer ‘hacker’ gebruik maken van onrust om niks.
 • R Laman

  2 jaar geleden
  Bij een ideale betaling betaal je via je banksite/app. Een webshop hoefft dus niet je rekeningnummer op slaan in een database. Naam, foto's van vakanties, van kinderen en puppies delen we maar al te graag op Facebook of dochters daar van. TC moet zijn zaakjes op orde hebben en hoort zorgvuldig om te gaan met onze data. Maar klim nu niet direct in de hoogste boom...
 • A.L. Brand

  2 jaar geleden
  Ik snap niet waarom een ticket-bemiddelaar na het verstrekken van het ticket de gegevens van de klanten moet bewaren. Dan was er veel leed bespaard gebleven.
 • Jan Erwich

  2 jaar geleden
  Dit is wel een zeer lauwe reactie van de parken. Het gaat om een periode van 3 jaar volgens De Apenheul. Waar zijn de protocollen van Ticketcounter en de controle hierop? Zo te lezen doen de parken zaken met een bedrijf dat niet is gecertificeerd of deze niet naleeft. Kan je vraagtekens zetten bij de parken over de manier van zaken doen, betreft tenslotte wel gegevens van hun klanten waar zeer slordig mee wordt omgegaan.
 • De Barbaar

  2 jaar geleden
  Zouden ze die meneer Sjoerd Bakker niet een enorme swiep moeten geven en hem vandaag nog op no actief stellen? In elk geval nooit meer zaken doen met dit bedrijf. De domoor claimt dat niemand iets met de data kan doen. Interessant, bankrekening, naam, adres, email. De webcrawler zoekt de rest van de gegevens wel bij. Ik wil meneer Bakker graag laten zien dat ik er wel wat mee kan. Ik steel een ton met zijn gegevens, meneer bakker verdubbeld dat en hij geeft het geld terug aan de gedupeerden.