Allesbehalve smart: waarom steeds meer mensen voor een ‘domme’ telefoon kiezen

Met videoDumbphones zijn bezig met een comeback. Dat is opvallend, want deze ‘domme’ telefoons kunnen veel minder dan smartphones. Waarom kiezen mensen dan toch voor zo’n toestel?

46 reacties

 • Arnold Niessen

  2 maanden geleden
  Een ander groot voordeel is dat er veel abonnementen zijn waar je gratis kan bellen met een beperkte hoeveelheid data. Omdat je geen data gebruikt kan je voor 3 of 4 euro per maand onbeperkt bellen
 • B Koelewijn

  3 maanden geleden
  Grappig. Ik heb een aantal jaar geleden de meeste apps verwijderd, werd er gek van. Weer een handvol teruggeplaatst die toch handig waren. Beginscherm werd foto van m’n kinderen en alleen de klok app. Swipe naar rechts apps die niks van je vragen, swipe naar rechts en het derde scherm is voor de apps als Whatsapp en berichten app, geluid staat altijd uit. Lekker rustig. Als ze me echt dringend nodig hebben bellen ze maar.
 • Giovanni Degrande

  3 maanden geleden
  Het is helemaal uit de hand gelopen met die smartphone's. Mensen draaien helemaal door door dat ding. Elke dag word je geconfronteerd met negatief nieuws en ellende op sociale media fb, insta, je heb geen minuut rust. Kinderen hebben of krijgen stres of worden depressief. Leuk he mensen met de tijd meegaan. Die dingen zorgen alleen maar voor ellende. De jeugd draait door ze krijgen dingen te zien die ze niet moeten zien. Maar ja we kunnen niet meer terug het is een onderdeel van ons leven geword
 • C.J.H. PIETERSE

  3 maanden geleden
  Helaas mis je zonder WhatsApp tegenwoordig (ook) informatie van studie-/hobbygroepen. Ook andere App's zijn voor studie onmisbaar; niet alles kun je op je computer/laptop doen, hoe vreemd dat ook lijkt. Maar de dwang om zelfs een mobieltje te gebruiken voor een afspraak bij de kapper loopt de spuigaten uit: telefonisch onbereikbaar, en ook online via laptop kan 't niet (meer) als je als contact je huistelefoonnr. opgeeft... Bankieren met mobieltje: geen enkele behoefte aan, evenals Facebook e.d.
 • Henk Dolman

  3 maanden geleden
  De enige reden waarom ik met zo,n onhandige grote smart phone zit op gescheept, is vanwege bankzaken en al die andere dingen zoals Digd ect die je worden opgedrongen.