Amsterdammers veroveren de Noordpool: Hij is van ons!

VideoZeven jaar geleden plantten de Russen hun vlag op de Noordpool om daarmee de grote ijsvlakte op te eisen. Maar helaas voor de Russen, hadden ze buiten de Amsterdamse Youtubers van Lifehunters gerekend. Zij claimen de Nederlandse vlag bovenop die van de Russen geplaatst te hebben, waardoor het nu 'van ons' zou zijn.

Al jarenlang claimen landen als Noorwegen, Canada, Denemarken, de Verenigde Staten en Rusland dat de Noordpool van hun is. Er wordt veel over gebekvecht, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat er enorm veel fosiele brandstoffen aanwezig zijn onder de ijslaag. Rusland probeerde het geschil voor eens en voor altijd in de kiem te smoren door op een ouderwetse manier het land te veroveren.

Vlaggenstok
Maar nu is de Noordpool dus Nederlands grondgebied, doordat Lifehunters-presentator Boris Lange de vlaggenstok in het ijs boorde en dit vastlegde op camera. De mannen van het productiebedrijfje haalden eerder al het nieuws door het maken van viral video's, zoals die over het IKEA-schilderij dat ze in een museum ophingen alsof het een handgemaakt pareltje was van een grootmeester.

Op het Instagramaccount van Boris Lange zie je meer foto's van hun laatste, ijskoude avontuur!

Een foto die is geplaatst door Boris Lange (@borislange) op