Een virus probeert je bankrekening te plunderen.
Volledig scherm
Een virus probeert je bankrekening te plunderen. © Reuters

Androidvirus plundert bankrekeningen: wie getroffen is, moet alles wissen

Een Androidvirus heeft zich op de telefoons van inmiddels tienduizenden Nederlanders genesteld. Daar probeert het bankrekeningen te plunderen. Wie het virus niet weet te vermijden is gedwongen de smartphone helemaal te wissen.

36 reacties

 • Elly Weyde

  1 jaar geleden
  Als je een pakje verwacht ligt het niet aan een leeftijd. Ik verwachte ook een pakje en heb waarschijnlijk ook zo een bericht gehad. Ze waren al 3x aan de deur geweest en nu moest ik betalen ik kon kiezen bij ontvangst bij de deur 5euro of overmaken en was het maar 0.75 cent. Ik heb gezegd aan deur 5 euro. En weggedaan. Dus nu is de vraag heb ik het virus. Maar ik doe nooit betalingen met tel. Dus mijn banknr. Gebruik ik nooit op tel. Maar ga toch even kijken op mijn comp. Naar bank zaken.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  @Marinus Wilde: Als dat zo zou zijn, dan zou dit betekenen dat er iemand van binnenuit telefoonnummers loopt uit te delen. Dit soort sms'jes wordt gewoon in bulk verzonden, er is altijd wel iemand die een pakketje verwacht en erin trapt.
 • Harbers

  1 jaar geleden
  App kan verwijderd worden, in mijn geval met McAfee
 • Marinus Wilde

  1 jaar geleden
  Ik kreeg net het smsje maar door alle berichtgeving niet geopend maar gewist en nummer geblokkeerd. Ik denk dat het komt zodra je iets hebt besteld.
 • Elisa deJong

  1 jaar geleden
  Ik heb minimaal apps, want vermoedde al dat gevaarlijk kan zijn