Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Apple doet Instagram ‘stalker-app’ in de ban

Apple heeft actie ondernomen tegen de Instagram ‘stalker-app‘ Like Patrol. De applicatie is sinds maandag niet meer te vinden in de App Store op de iPhone en iPad.

De app kon tegen betaling de activiteit van je vrienden laten zien. Zo was precies te volgen welke foto's de persoon een like gaf en wie diegene recent was beginnen te volgen. Ook kon Like Patrol per profiel een schema opstellen met de namen van gebruikers die de meeste likes en opmerkingen plaatsten. 

De functionaliteit van Like Patrol lijkt veel op de ‘volgen’-pagina die een tijdlang in Instagram te vinden was. Hiermee was de recente activiteit van vrienden te bekijken, maar het bedrijf sloot de functionaliteit vorige maand. 

Instagram zelf probeerde Like Patrol ook al aan te pakken. Het platform beschuldigde de makers van de app ervan dat er zonder toestemming data van gebruikers werd gebruikt. Toch bleef de applicatie te downloaden. 

Ontwikkelaar Sergio Luis Quintero zegt de beslissing van Apple te willen aanvechten, zo meldt de BBC

  1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

    Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

    Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.

Poll

Ga jij op koopjesjacht op Black Friday?

Ga jij op koopjesjacht op Black Friday?

  • Zeker! (16%)
  • Nee, ik doe niet aan hypes (55%)
  • Nee, ik heb alles al (18%)
  • Ik weet het nog niet (11%)
13964 stemmen