Volledig scherm
© AFP

Apple gaat prijzen iPhones in bepaalde landen verminderen

Apple’s CEO Tim Cook heeft in een interview met Reuters aangegeven dat het bedrijf ervoor heeft gekozen de prijzen van de iPhones aan te passen. Het zou alléén gaan om landen die last hebben (gehad) van omhooggeschoten prijzen.

Bij het vrijgeven van de kwartaalcijfers heeft Cook gezegd dat de sterke Amerikaanse dollar ervoor heeft gezorgd dat Apple’s producten over het algemeen duurder zijn geworden. Het bedrijf nam Turkije als voorbeeld. De lira, de nationale munteenheid van Turkije, is in 2018 namelijk 33 procent minder waard geworden. In het afgelopen kwartaal was Apple’s omzet 700 miljoen lager vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De omzet van de iPhone-tak daalde met 15 procent.

Volgens Tim Cook zouden ‘opkomende markten’ het meeste last hebben van de prijsverschillen, en sinds januari heeft Apple de verschillen in prijs geprobeerd op te vangen door de prijzen van de iPhones te verlagen

Daarnaast meldt Cupertino dat de spanningen tussen China en de Verenigde Staten aan het opklaren zijn. De handelsoorlog zou namelijk een (deel van de) oorzaak zijn van de lage verkopen.