In 2008 sprak wijlen Steve Jobs over het vernieuwde iTunes op een media-event in San Francisco. Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes. Archiefbeeld.
Volledig scherm
In 2008 sprak wijlen Steve Jobs over het vernieuwde iTunes op een media-event in San Francisco. Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes. Archiefbeeld. © REUTERS

‘Apple kondigt einde van iTunes aan’

Na achttien jaar komt er een einde aan iTunes, het digitale platform van Apple waarop muziek- en videobestanden kunnen worden afgespeeld en gekocht. Apple zal het muziekplatform vervangen door drie nieuwe apps, zo meldt het financiële persbureau Bloomberg.

  1. Verbijstering om podcast Lange Frans: 'OM moet onderzoeken of video strafbaar is’
    VIDEO

    Verbijste­ring om podcast Lange Frans: 'OM moet onderzoe­ken of video strafbaar is’

    Rapper Lange Frans en ’graancirkelspecialiste’ Janet Ossebaard maken zich met hun nieuwste podcast mogelijk schuldig aan opruiing. Een oriënterend onderzoek van het Openbaar Ministerie kan daar uitsluitsel over geven, zeggen strafrechtadvocaten Sébas Diekstra en Peter Schouten tegen deze site. Een filmpje waarin de twee complotdenkers hardop fantaseren over een aanslag op politici zorgt voor boze reacties in de Tweede Kamer.