Volledig scherm
© AFP

Apple snoeit zwaar in personeelsbestand afdeling zelfrijdende auto's

Apple Inc. ontslaat 190 personeelsleden van Project Titan, hun afdeling voor zelfrijdende auto’s. De ontslagen gaan in vanaf 16 april. Meer dan 150 van de gedupeerden zijn ingenieurs. Het gaat om werknemers van de afdelingen in Santa Clara en Sunnyvale, nabij het Apple-hoofdkwartier in Cupertino.

De ontslagen gaan gepaard met dalende verkoopcijfers voor de iPhone: die gingen er in de laatste drie maanden van 2018 met vijftien procent op achteruit. Ook de vertraging van de Chinese economie doet Apple geen goed.

In 2016 snoeide Apple al flink in het personeelsbestand van de afdeling, toen werden honderden mensen ontslagen. Het bedrijf ging het zich voortaan concentreren op de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto's, in plaats van op de productie van de auto’s zelf. Recent ging het bedrijf een samenwerking aan met Volkswagen. Samen werken ze aan de omvorming van de T6 Transporter tot een zelfrijdend busje.

Apple werkt al sinds 2014 aan technologie voor autonome auto's. Onder andere technologiebedrijven Google, Uber en Nvidia en autoproducenten General Motors, Tesla en Daimler investeren eveneens in deze branche.