Volledig scherm
Govert Sweep en Ties Granzier. © ANP

Area 51-vlogger maakt vierdelige serie over incident in Amerika

Govert Sweep, die onlangs samen met collega-vlogger Ties Granzier werd gearresteerd na het betreden van verboden gebied rond het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada, komt met een vierdelige YouTube-serie over het incident. Daarin vertelt hij over hun bedoelingen bij de actie, waarom ze werden gearresteerd en hoe de nachten in de gevangenis bevielen.

Het eerste deel van de serie, Storming Area 51 getiteld, staat inmiddels online. De naam van de serie verwijst naar de gelijknamige Facebookpagina, waar UFO-gelovers werden opgeroepen massaal het verboden gebied te betreden. In het eerste deel vertelt Govert dat Granzier en hij de ‘mysterieuze plek’ wilden ontdekken en daarom besloten naar Nevada af te reizen.

Volgens hem is alles wat in de media is verteld ‘heel anders dan wat er daadwerkelijk is gebeurd’. Maar wat er dan precies anders zou zijn, vertelt hij niet. Dat belooft hij in het volgende deel van de serie uit de doeken te doen, bijvoorbeeld met ‘beelden en geluidsfragmenten vanuit de gevangenis’. In het eerste deel gaat Govert vooral in op de geschiedenis van het gebied en bestaande complottheorieën.

De vloggers zeiden onlangs nog niet naar Area 51 te zijn gegaan voor de views. De actie legt hen echter geen windeieren; het eerste deel van de serie is al ruim 368.000 keer bekeken.

De twee vloggers werden afgelopen week vrijgelaten na het treffen van een schikking. Ze verklaarden schuldig te zijn aan het betreden van verboden terrein en illegaal parkeren en kregen ieder een boete van ruim 2000 euro. Ze zeiden toen al spijt te hebben van hun actie, vooral omdat ze zich niet goed hadden voorbereid.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (17%)
  • De schermkwaliteit (15%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (9%)
  • De snelheid (31%)
  • Veiligheid en privacy (28%)
846 stemmen