Microsoft
Volledig scherm
© Microsoft

Bang voor het 'blauwe scherm des doods'? Zo los je het op

Vroeg of laat overkomt het iedereen met een Windows-pc: een blauw scherm verschijnt met de melding dat er een probleem is met je computer. Dit ‘Blue Screen of Death’ komt altijd ongelegen. Zo los je het op.

15 reacties

 • G. Lemmen

  4 maanden geleden
  Houd je pc up to date. Maandelijkse Windows update , Brouwer update , Dit gebeurt meestal nooit maar ook erg belangrijk drivers updaten en ook processor update. Nog nooit een blue screen gehad.
 • M. Ronald Markant

  4 maanden geleden
  Geen computer die hier niet mee te maken heeft, maar Microsoft op een PC spant wel de kroon door de vele, vele hardware die een eigen driver nodig heeft. Minder rommel op je computer installeren helpt al een hoop, maar voorkomen doe je het echt niet. Computers met Linux-varianten en Apple producten hebben hier aanzienlijk minder last van, maar updaten blijft noodzakelijk.
 • Mark Evers

  4 maanden geleden
  @Rianne Ooms Nooit, maar dan ook NOOIT een spuitbus met lucht gebruiken, daar komt een dot vocht mee naar buiten en zeker als je 'm een beetje schuin gebruikt. Vocht en elektronica gaan niet lekker samen kan ik je vertellen. Die spuitbussen zijn gemaakt voor b.v. toetsenborden schoon te spuiten (wat meestal ook niet helpt, want je spuit het vuil de toetsen in) En die foutcodes zijn helemaal geen onzin, ze zijn vaak alleen te "globaal" omschreven, net zoals het voorbeeld plaatje hierboven.
 • Corné Van Dongen

  4 maanden geleden
  Had dit ook regelmatig met windows. Heb toen een overstap gemaakt naar Linux Mint. Nooit meer gedoe gehad. Voor mij in ieder geval geen windows meer
 • bertus tokkemans

  4 maanden geleden
  Soms is de garantie op de onderdelen van een PC langer dan de garantie van de PC zelf. Ik heb dat meegemaakt, mijn harde schijf was defect en de garantie van de PC (2 jaar) was al verlopen. Echter de fabrikant van de harde schijf gaf 3 jaar garantie, en dit was nog binnen mij termijn. Dus toch kosteloos de pc gerepareerd met een nieuwe harde schijf.