Beginnen met Fortnite: met deze tips overleef je je eerste stappen
Fortnite blijft de aandacht naar zich toe trekken door zichzelf continu opnieuw uit te vinden. Maar waar begin je, en hoe word je goed in Fortnite?
Met steeds veranderende omgevingen, samenwerkingen met bekende merken als Marvel, DC Comics en Star Wars, tot heuse concerten van Ariana Grande en Travis Scott in de virtuele spelwereld. Naarmate de game groeit, werken steeds meer grote namen samen met de makers hiervan.
Landen
De regels bij Fortnite zijn simpel: honderd spelers strijden tegen elkaar op een kaart die steeds kleiner wordt, door een storm die telkens dichterbij komt. De cirkel waarin je kunt spelen krimpt daardoor, zodat je je niet eeuwig kunt verbergen en de actie in een steeds kleinere ruimte plaatsvindt.
Het belangrijkst is om de omgeving te leren kennen en je bewust te zijn van de storm. Het kan een tijdrovende klus zijn om de verschillende gebieden in de wereld te herkennen, en om de zoveel tijd verandert de kaart ook nog eens. Maar het is wel de moeite waard om veilige plekjes of gebouwen vol met wapens te kunnen spotten.
Een potje begint door vanuit de lucht neer te dalen op de wereld. Je kiest zelf wanneer je springt, en je landingsplaats is zeer belangrijk. Als nieuwe speler kun je beter de bekende locaties ontwijken, op de kaart te herkennen aan het feit dat ze een naam hebben. Daar gaan veel spelers heen en in het begin zullen ze je in één keer neerknallen. Succesvol landen op een rustig stukje en je eerste stappen zetten, is al een hele prestatie.
Het eerste wat je nodig hebt, zijn wapens en bouwmaterialen. Zoek overal, maak dingen stuk en grijp wat je kunt. Zonder goede uitrusting ga je het nooit winnen, hoe goed je ook kunt mikken.
Tekst gaat verder onder de prijsvergelijker...
Rustig aan
Wees wel voorzichtig, zeker je eerste potjes. De laatste overlever wint, en niet de grootste aanvaller. Je kunt 98 spelers uitschakelen en daarna alsnog verliezen. Je hoeft dus niet per se ruzies op te zoeken, maar als je een andere speler tegenkomt, is een vuurgevecht onvermijdelijk. Uiteindelijk moet je wel anderen neerschieten, omdat je dan ook hun buit kunt grijpen.
Als je anderen wilt ontwijken of juist verrassen, is geluid belangrijker dan je denkt. Spelers zullen aan je voetstappen horen dat je eraan komt, dus ga gebukt door het leven en maak zo min mogelijk herrie. Zo kun je nietsvermoedende tegenstanders besluipen en uitschakelen. Het liefst speel je zelf met een headset op, zodat je vijandelijke voetstappen kunt herkennen.
Bouwen
Wat Fortnite onderscheidt van andere games in het genre, is de mogelijkheid om te bouwen. Met verzamelde materialen als hout en steen bouw je muurtjes, trappen en schansen om jezelf dekking te verschaffen. Topspelers doen dit razendsnel en schudden in een handomdraai hoge torens uit hun mouw.
Zo goed hoef je niet meteen te zijn, maar het kan wel lonen om een paar simpele trucjes te oefenen. Bouw bijvoorbeeld snel een klein huisje voor jezelf, waar je in alle rust genezende drankjes kunt drinken.
Of oefen op een eenvoudige toren, waar je met een scherpschuttersgeweer anderen op de korrel kunt nemen. Je hoeft alleen een paar muren neer te zetten en daarbinnen wat trappen, die je na een sprong onder je eigen voeten plaatst. Dit kun je oefenen in het speltype Battle Lab, waar je op een eigen eiland aan de slag kunt.
Als je toch aan het oefenen bent, kun je ook proberen om deuren en ramen te maken. Tijdens het bouwen druk je op ‘Edit’ om een blauwdruk van een muur op te roepen, in de vorm van negen vakjes. Met twee vakjes onder elkaar maak je een deur, één enkel vakje fabriceert een raam in je muur. Dat is handig om snel te kunnen bouwen, want alle dekking is verwoestbaar in Fortnite. Je zit dus eigenlijk nooit helemaal veilig en hebt altijd een ontsnappingsroute nodig.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Twitter aangeklaagd in VS om mogelijk lek: data van 200 miljoen gebruikers gestolen
Twitter is aangeklaagd wegens een hack waarbij de gegevens van meer dan 200 miljoen gebruikers zijn buitgemaakt. Volgens de man die de klacht vrijdag indiende bij de rechtbank in San Francisco, konden de hackers doordringen in de systemen van Twitter door een programmeerfout in de software die applicaties gebruiken om met elkaar te communiceren. -
WhatsApp beveiligen: zo blijven je appjes achter slot en grendel
We delen lief en leed via WhatsApp, dus je wil niet dat deze persoonlijke berichten, foto’s en video’s op straat komen te liggen. Hier enkele handige tips om WhatsApp stukken veiliger te maken. -
Dit zijn de best verkochte games aller tijden
Er verschijnen jaarlijks honderden computerspellen, maar slechts een paar groeien uit tot wereldwijde fenomenen. Dit zijn de bestverkochte games aller tijden. -
Na chaos CL-finale hoopt Franse regering bij Spelen in Parijs op videobewaking met kunstmatige intelligentie
Met de chaos rond de Champions League-finale in Parijs nog vers in het geheugen, hoopt de Franse regering voor de komende Olympische Spelen in diezelfde stad op videobewaking met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De Franse Senaat nam het voorstel dinsdag aan, maar tegenstanders vrezen een ‘Trojaans paard’ dat na de Spelen niet meer zal verdwijnen en de fundamentele rechten van burgers verder aantast. -
vraag 't vtwonen
Niet te warm, maar ook niet te koud: hoe kies je je ideale dekbed?
De ene nacht lig je in je flanellen pyjama onder drie dekens, de week erna drijf je je bed uit van de warmte. Hoe zorg je dat je er comfortabel bij ligt als de temperaturen buiten schommelen? Een goed dekbed kan helpen. Dit zijn de meest voorkomende dekbedden, dekbedvullingen en hun belangrijkste eigenschappen.
-
Belasting terugkrijgen met de middelingsregeling: zo werkt het
In plaats van belasting betálen, belasting terugkrijgen. Dat kan (soms) door gebruik te maken van de middelingsregeling. Daarbij bereken je het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar en betaal je vervolgens over het gemiddelde belasting. Hoe werkt dat en wat levert het op? -
-
-
Grote verandering in App Store van Apple: apps als Netflix en Spotify hoeven geen commissie meer te betalen
Techreus Apple heeft een grote verandering in zijn appwinkel aangekondigd, waardoor abonnementen aangeboden mogen worden buiten de App Store om. Daarmee komt de techreus klagers als Spotify tegemoet, maar die zijn nog niet tevreden. -
Energierekening
Mariëlle woont in een oude boerderij: ‘Als het buiten vriest, kan het in huis 12 graden worden’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mariëlle van der Leest - Kieboom (68) uit Reek, Noord-Brabant.