VodafoneZiggo.
Volledig scherm
VodafoneZiggo. © ANP

Betaalzenders KPN en Ziggo gratis te bekijken tijdens coronacrisis

De betaalzenders van KPN en VodafoneZiggo zijn tijdelijk gratis te bekijken. Hiermee willen de providers mensen tegemoetkomen die noodgedwongen thuiszitten vanwege de coronacrisis.

Het gaat onder meer om de zender Film1, waarop de hele dag door speelfilms worden getoond. De actie loopt vooralsnog tot 13 april, melden de twee bedrijven. De providers denken ook aan jonge kinderen. Zo stelt VodafoneZiggo het zogenoemde Kids & Comedy-pakket open en zendt Ziggo extra kinderprogramma’s uit op het eigen kanaal 13. Later op de avond zal op deze zender cabaret te zien zijn.

VodafoneZiggo en KPN zijn niet de enige bedrijven die thuisblijvers proberen te helpen. Zo brengt Disney+ megahit Frozen 2 maanden eerder uit op de streamingdienst.

Forse toename dataverkeer

De vele thuisblijvers stellen de netwerken van providers inmiddels flink op de proef. T-Mobile ziet een ‘forse toename’ in het dataverkeer. ,,Er wordt meer gestreamd en mensen bellen meer en langer”, aldus het bedrijf. 

Bekijk hieronder onze video's over het coronavirus.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.