AFP
Volledig scherm
© AFP

Bitcoin zakt naar laagste niveau in ruim een maand

De koers van cryptomunt bitcoin is gezakt naar het laagste niveau sinds begin augustus. De digitale munteenheid lijkt net als aandelenbeurzen over de hele wereld te reageren op het dreigende omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande.

19 reacties

 • Michael Man

  1 maand geleden
  Albert van der Mey, lees je eerst eens in voordat je onzin uitkraamt. Heb je enig idee wat Etherium, Cardano, Polkadot, Solana enz. allemaal doen? Het zijn niet gewoon munten die gebruikt worden als ruilmiddel. Er zitten hele technieken achter die de wereld zullen doen veranderen. Er zijn zo ongelooflijk veel mensen die maar wat uitkramen, zonder zich ingelezen te hebben. Hou jezelf vooral dom en loop mis waar anderen aan de haal gaan met de winst.
 • Kris Bever

  1 maand geleden
  @robin oskam Belasting betaal je over je totale vermogen op 1 januari daar is niets spannends aan ik en al mijn vrienden die crypto hebben doen dit ook eerlijk zoals dat hoort is gewoon een paar procentjes stelt niet veel voor zeker met de rendementen die we behalen ik en mijn vrienden zitten allemaal bij Crypto-com daar hebben we gewoon keurig een Iban rekening we pakken daar al tot 12% rendement op verschillende munten dat is puur rente dit is dus nog zonder koersstijgingen
 • Jan Leeuwen

  1 maand geleden
  Bitcoin is het ideale betaalmiddel voor transacties die het licht niet kunnen verdragen. Een handjevol mensen wordt er schatrijk mee, de rest van ons mag ervoor opdraaien.
 • Marc Plet

  1 maand geleden
  Ik heb dit al vaker gezegd, maar lijkt aan dovemansoren gericht. Crypto, met name Bitcoin is gekaapt door het kapitalisme. Het is nooit en te nimmer de bedoeling geweest om te speculeren op de waarde van een Bitcoin en zie nu, alleen rijke mensen kunnen nog rijker worden van de bitcoin.
 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  @Wim Bok, Crypto is geen piramidespel. Teveel mensen, ook boeren burgers en buitenlui, hebben flink verdiend met crypto. Je moet opletten waar je koopt, omdat er mensen zijn die je ‘normale’ geld willen en je om de tuin leiden. Dat is een heel ander verhaal en heeft niets met de valuta zelf te maken. Je kunt zelfs aan crypto verdienen door een stuk software op een computer te installeren en te laten draaien. Niets piramide aan.