Volledig scherm
Bij de aanslagen op twee moskeeën in Christchurch zond schutter Brenton Tarrant beelden van zijn aanval uit via internet. © videostill

Britse politie en Facebook bundelen krachten tegen livestreams aanslagen

De Britse politie en Facebook gaan samenwerken om het uitzenden van terreuraanslagen via het platform tegen te gaan. Het lukte de aanslagpleger in het Nieuw-Zeelandse Christchurch eerder dit jaar beelden van het bloedbad live te verspreiden.

De politie in de Britse hoofdstad gaat beelden delen met Facebook van agenten die oefenen met vuurwapens. Het bedrijf kan zo technologieën ontwikkelen waarmee een livestream van een aanslag kan worden herkend.

De videobeelden worden ook naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gestuurd. Dat zal ze vervolgens delen met andere bedrijven die vergelijkbare technologieën willen ontwikkelen, zegt de politie in een verklaring.

Bij de schietpartijen in Christchurch, in maart dit jaar, zond de schutter beelden van zijn aanval op twee moskeeën uit via internet. Die zijn live minder dan tweehonderd keer bekeken, zei Facebook eerder dit jaar. De video van de moordpartij met 51 doden is later echter wijder verspreid.

Facebook zegt de kunstmatige intelligentie te willen verbeteren zodat dergelijke livestreams kunnen worden herkend. De samenwerking met de Britse politie zou daarbij helpen.

Poll

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

  • Ja, van Android naar iOS (16%)
  • Ja, van iOS naar Android (12%)
  • Ja, meerdere keren (7%)
  • Nee, ik houd het bij Android (46%)
  • Nee, ik houd het bij iOS (19%)
6951 stemmen