Volledig scherm
© REUTERS

Computerspelontwikkelaar Activision Blizzard schrapt bijna 800 banen

BIj de gameontwikkelaar Activision Blizzard - bekend van onder meer Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch, en Diablo - staat 8 procent van de 9.600 banen op de tocht. Dat heeft CEO Bobby Kotick dinsdag bevestigd, meldden verscheidene Amerikaanse media. 

Reden voor de sanering zijn tegenvallende resultaten voor onder meer Call of Duty, Overwatch en Hearthstone. Vooral de inkomsten uit in-gameaankopen - waarbij spelers met microtransacties virtuele outfits, wapens of andere content kopen - bleven onder de verwachtingen. Als onderdeel van het herstructureringsplan wil Activision Blizzard het aantal ontwikkelaars dat aan zijn populairste spellen werkt, met een vijfde verhogen. Gesnoeid wordt er bij de administratie en sales.

Kotick bevestigde het banenverlies dinsdag bij de voorstelling van de kwartaalresultaten van Activision Blizzard. Het bedrijf schreef tijdens het laatste kwartaal van 2018 een omzet van 2,84 miljard dollar in de boeken, terwijl analisten op 3 miljard hadden gerekend. Tijdens het eerste kwartaal verwacht de spelontwikkelaar een omzet van 1,18 miljard, fors minder dan 1,48 miljard die analisten hadden vooropgesteld.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (11%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (14%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (46%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
3448 stemmen