Volledig scherm
Coolblue is volgens bezoekers van Tweakers, de beste webwinkel. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Coolblue pakt prijs voor beste webwinkel bij Tweakers Awards, Ziggo beste internetprovider

Webwinkel Coolblue heeft de prijs voor beste webwinkel in de wacht gesleept bij de jaarlijkse Tweakers Award. Telecombedrijf Ziggo won de prijs voor beste internetprovider. KPN voor beste mobiele provider.

Dit jaar organiseert Tweakers voor de twaalfde keer de Tweakers Awards. De publieksprijs voor de beste technologie- en elektronicaproducten, verkozen door bezoekers van Tweakers. In totaal werden dit jaar prijzen uitgereikt in 32 categorieën, variërend van fabrikant tot serviceprovider. De winnaars werden vanavond gepresenteerd in Amsterdam. In totaal werden 511.023 stemmen uitgebracht.

In de categorie webwinkel waren Bol.com, computerwinkel Azerty en Coolblue genomineerd. Die laatste ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Hetzelfde gebeurde vorig jaar. Toen mocht Coolblue ook de prijs in ontvangst nemen.

Datzelfde geldt voor Ziggo. De telecomprovider nam het op tegen KPN en publieksfavoriet XS4All (die naam houdt overigens op met bestaan en wordt opgenomen onder de naam KPN), maar wist alsnog met de prijs ervandoor te gaan. 

De Oneplus 6T won de prijs voor de beste smartphone. De concurrentie was moordend, met toptoestelllen als de iPhone XS en de Samsung Galaxy S9, maar de prijs-kwaliteitverhouding van de Oneplus 6T gaf de doorslag.

Een verdere greep uit de winnaars: Apples iPad won de categorie beste tablet. Cowboy-spel Red Dead Redemption 2 won beste game en de Google Home won de prijs voor beste smarthome-platform. Ook de Apple Watch won de prijs voor beste smartwatch.

 1. Tinderoplichter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af
  PREMIUM

  Tinderop­lich­ter troggelt zijn nieuwe liefje 8000 euro af

  Een 29-jarige Papendrechter is dinsdag door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot tweehonderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf. De man maakte in een paar maanden tijd met allerlei smoezen 8000 euro afhandig van een vrouw uit Alkmaar die hij had leren kennen op de datingapp Tinder. De psychiatrisch verpleger stal verder 625 euro van de rekening van een cliënt op zijn werk in Sliedrecht.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

 • De camera (17%)
 • De schermkwaliteit (15%)
 • Het gewicht (1%)
 • Het formaat (9%)
 • De snelheid (31%)
 • Veiligheid en privacy (28%)
671 stemmen