ANP
Volledig scherm
© ANP

'Cybercriminelen organiseren zich steeds beter'

Misdaad op internet wordt steeds beter georganiseerd. De cybercriminelen runnen professionele ondernemingen om hun slachtoffers zo goed mogelijk aan te vallen, meldt de Amerikaanse informatiebeveiliger Symantec dinsdag in zijn jaarverslag over dreigingen op internet.

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Politie uit zorgen: hacksoftware makkelijk te koop

  Politie uit zorgen: hacksoftwa­re makkelijk te koop

  Het wordt steeds makkelijker om software te kopen voor het plegen van cybercriminaliteit. De politie uit haar zorgen over deze ontwikkeling. ,,Softwarepakketjes voor het hacken van websites, phishing en 'ransomware', waarmee gegevens van een bedrijf kunnen worden gegijzeld, zijn makkelijker te koop en in een steeds groter assortiment", zegt Rob van Bree, portefeuillehouder Intensivering Aanpak Cybercrime van de Nationale Politie tegen De Telegraaf.