Demissionair Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Demissionair Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. © ANP

Datalek bij ministerie van Justitie met persoonsgegevens van 65.000 ambtenaren

UpdatePersoonsgegevens van circa 65.000 overheidsmedewerkers, hoofdzakelijk werkzaam bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, zijn door een datalek op plekken terechtgekomen waar zij niet horen. Dat meldt verantwoordelijk minister Ferd Grapperhaus, die de zaak ‘hoog opneemt’, in een brief aan de Tweede Kamer.

20 reacties

 • Harry Mock

  1 week geleden
  Elke week een datalek bij een overheidsinstantie. Nu wil de Wetgever dat alle UBOs zich registreren bij de Kamer van Koophandel Hierboven blijkt hoe kinderlijk eenvoudig het is om gevoelige gegevens te stelen. De data s van de UBOs zijn een honingpot voor criminelen, hoelang zal het duren voordat de Kamer van Koophandel Datalekken gaat vertonen in deze gegevens ?
 • Twan Hout

  2 weken geleden
  Hoezo vergissing, nee ik bedoelde eigenlijk sorry, en dat mag geloof ik wel hoor, als je het maar meld
 • J Zeeman

  2 weken geleden
  Natuurlijk is dit de fout van Grapperhaus, hij heeft het zelf gedaan, echt waar hoor! Mafkezen, Je kunt regels instellen wat je wilt maar als de medewerkers er met de pet naar gooien houdt het op! IEDEREEN weet dat de bank niet om je pin vraagt of de belasting je belt om effe een aanslag te voldoen en toch tuinen er steeds weer mensen in. Dus alle ambtenaren weten ook wat de regels zijn en toch zijn er die het toch fout doen. Daar kan Grapperhaus ook niets aan doen.
 • Ron Schnitfink

  2 weken geleden
  Er is maar één persoon hier verantwoordelijk. Hoeveel moet er fout gaan voor hij zijn biezen pakt? Ron Schnitfink
 • Peter van Wermeskerk

  2 weken geleden
  Er zijn meer verantwoordelijken dan de externe medewerker. Hij heeft bij Justitie een chef en collega's. Hij heeft een baas. Er zit een dure jongen voor de beveiliging. Waarom heeft de man gekopieerd? De schuldige moet worden opgeborgen, zonder computer, tot zijn kennis goed is verouderd. Zo iemand is maatschappelijk een gevaar.