Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © ANP

DDoS-aanval plaagt online bankieren ABN-Amro

De website van ABN Amro is deze avond moeilijk bereikbaar geweest vanwege een DDoS-aanval. Door de aanval werden ook betalingsmogelijkheden als internetbankieren en het gebruik van iDeal via de bank bemoeilijkt. Enige tijd was de website zelfs geheel ontoegankelijk.

Rond kwart over tien waren alle betalingsmogelijkheden weer bereikbaar. De bank benadrukt dat er geen sprake is geweest van een 'hack' en de veiligheid van de systemen dus verder niet in het geding was.

Aanval

Klanten van ABN Amro werden er in de app van de bank op gewezen dat internetbankieren, mobiel bankieren, betalen met iDeal en de website niet beschikbaar waren. 

Later waren verschillende systemen weer bereikbaar, maar kon de bank nog niet zeggen het probleem definitief onder controle te hebben. Een woordvoerder van de bank liet toen tegenover deze site weten dat men hard werkte alle systemen weer bereikbaar te krijgen. 

Bij een aanval als deze bestoken kwaadwillenden de systemen met heel veel dataverkeer, maar dringen zij niet binnen in de computersystemen.