De AirPods 3 zijn top voor iedereen die rubberen oortipjes haat
Apple heeft eindelijk zijn AirPods-dopjes van een flinke upgrade voorzien, wat goed nieuws is voor iedereen die de rubberen tipjes van de AirPods Pro haat. We zetten vijf dingen op een rij die opvielen bij onze test van de doppen.
Met de nieuwe AirPods heeft Apple duidelijk leentjebuur gespeeld bij zijn eerdere AirPods Pro. De doppen hebben een compleet nieuw ontwerp met dunnere steeltjes, waardoor het minder lijkt alsof je twee elektrische tandenborstelkopjes in je oren hebt zitten. Wij hebben de doppen afgelopen week uitgebreid geprobeerd om een beter idee te krijgen van alle veranderingen.
1. Geen rubberen oortipjes zoals bij de AirPods Pro
Misschien wel het grootste verschil met de AirPods Pro: de nieuwe AirPods 3 hebben geen rubberen oortipjes die je diep in je gehoorkanaal moet stoppen. Dat is voor in-ear-haters goed nieuws, want je hoeft niet langer rubberen dopjes diep in je oren te steken om het betere oordoppengeluid van de techgigant te beleven.
Daar staat tegenover dat de AirPods 3 ook geen gebruik kunnen maken van ruisonderdrukking. De enige manier om je omgeving weg te stemmen is door je muziek extra hard te zetten, wat niet altijd een even goed idee is.
2. Ze klinken beter dan de AirPods 2, nét iets minder dan de Pro
De geluidskwaliteit van de AirPods 3 ligt duidelijk boven die van de AirPods 2. De bas is dieper, het gehele geluidsveld voelt ruimer en we hadden het idee alles beter te horen omdat de oren beter werden afgesloten door de dopjes.
Ze komen zelfs in de buurt van de AirPods Pro, al vonden we dat model nog net iets beter. Dat komt grotendeels door de ruisonderdrukking, die zorgt voor een neutralere luisteromgeving.
3. Geen aanraak- maar knijpbediening
Het is geen nieuws voor AirPods Pro-bezitters, maar wel voor iedereen die hiervoor de AirPods 1 of 2 had: de nieuwe AirPods 3 hebben niet langer aanraakbediening, waarbij je op het steeltje tikt om je muziek te bedienen.
In plaats daarvan heeft Apple gekozen voor knijpbediening. In onze beleving werkt dat preciezer, omdat het oude systeem niet altijd even accuraat was. Maar je moet je vingers nu wel in een wat specifiekere hoek draaien om bijvoorbeeld een track te pauzeren.
4. Ze blijven beter zitten dan de AirPods 2
Als we één klacht vaak horen bij de AirPods 2, dan is het dat ze snel uit je oren vallen. Iets wat bij onze tests van de AirPods 3 een stuk minder snel gebeurt. We moeten heel hard op en neer springen om ze uit onze oren te krijgen, en zelfs dat moeten we vaak achter elkaar doen.
Het is wel de vraag of de nieuwe pasvorm bij iedereen beter blijft hangen, omdat niemands oren hetzelfde zijn. Bij ons zijn de AirPods 3 in ieder geval een vooruitgang.
5. De beloofde zes uur accuduur wordt (voor nu) waargemaakt
Apple belooft bij de AirPods 3 een accuduur van maar liefst 6 uur, wat ook anderhalf uur langer is dan bij de AirPods Pro. Bij onze praktijktests wordt dat grotendeels waargemaakt. We konden zo een werkdag grotendeels naar muziek blijven luisteren, met tussendoor hier en daar een vergadering of een lunch.
Het is wel nog de vraag hoe lang die batterijduur zo hoog blijft, want op termijn raakt de accu verweerd. Die kun je dan bij Apple laten vervangen, mits je extra geld wil betalen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ben je te streng voor jezelf? ‘Zelfcompassie is echt iets wat je moet oefenen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: compassie hebben voor jezelf. -
Waarom je soms beter geen abonnement kunt afsluiten via je iPhone
Sluit jij je app-abonnementen af via de App Store van Apple? Dat kan je zomaar onnodig extra geld kosten. Dit is waarom je een abonnement soms beter rechtstreeks via de website van de appmaker kunt afsluiten. -
Verrassend: deze dure SUV was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld
De Toyota RAV4 was vorig jaar de bestverkochte auto ter wereld. De SUV verwees een andere Toyota naar de tweede plaats. Het Japanse merk staat met maar liefst vier modellen in de top 10. -
Marthe’s queer-video’s zijn een hit onder haar 1 miljoen volgers op TikTok: ‘Gay zijn moet normaal worden’
De meeste mensen die niet op TikTok zitten, zullen haar kennen van haar modellenwerk, maar inmiddels wordt Marthe Woertman (22) op straat vooral herkend door haar TikTok-volgers. En dat is niet zo gek, want de teller staat sinds kort op 1,1 miljoen volgers. Met haar video’s probeert Marthe queer zijn te normaliseren. Met succes: vooral de TikToks waarin ze zowel haar mannelijke als vrouwelijke kant belicht, maken veel los. ,,Dan krijg ik berichtjes van volgers die zich dankzij mij ook mannelijker durven te kleden. Daar doe ik het voor.” -
PREMIUMTechnische Dienst
Komt er een einde aan administratieve rompslomp? ‘Zorgsoftware eindelijk naar de 21e eeuw’
De zorg staat onder druk. Zorgwerkers hebben hun handen vol. Daarom besloten deze programmeurs uit Delft om een handje te helpen, in dit geval met de administratie. Want hoe soepeler dat gaat, hoe makkelijker het voor iedereen is.
-
Zo pas je AirPods aan op jouw specifieke gehoor
De AirPods-oordoppen van Apple kunnen worden aangepast op basis van een gehoortest, zodat muziek voor jou beter te horen is. Zo werkt dat. -
Studenten leren over kunstmatige intelligentie in de praktijk: ‘A.I. rukt overal op’
Kunstmatige intelligentie, ofwel zelflerende software, is overal in opmars. Denk aan systemen die helpen bij het herkennen van tumoren en een algoritme dat waarschuwt waar een kademuur op instorten staat. De Hogeschool van Amsterdam ziet een gat in de markt en gaat studenten opleiden om ‘A.I.’ in de praktijk toe te passen. -
Helemaal klaar met Windows 11? Zo ga je terug naar 10
Ben je niet tevreden met Windows 11, werken bepaalde toepassingen niet meer of mis je simpelweg de interface van Windows 10? Welke reden je ook hebt om terug te willen naar het vorige besturingssysteem: zo downgrade je van W11 naar W10.