Deepfake van Rutte
Volledig scherm
Deepfake van Rutte © Twitter

De Correspondent plaatst deepfake-filmpje van Rutte: ‘Voortbestaan Nederland staat op spel’

Het journalistieke platform De Correspondent heeft vandaag een deepfake-filmpje van demissionair premier Mark Rutte geplaatst. In de neptoespraak, die amper van echt te onderscheiden is, luidt Rutte de noodklok over de klimaatveranderingen en kondigt hij aan verregaand beleid door te voeren. ,,Het voortbestaan van Nederland staat op het spel.”

58 reacties

 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Norbert Schooten ik heb nergens gezegd dat u VVD stemmer bent. En dat de meeste mensen op de VVD stemmen, snapt niemand maar dat gaf ik al aan in mijn eerdere commentaar. Rutte is niet als enig geschikt, hij is de beste van diegenen die je niet als minister President wilt hebben, dus bij gebrek aan beter. Moet geen reden zijn om op hem te stemmen maar op het partij programma. Je kan het niet iedereen naar zijn zin maken maar probeer dan iig ergens in de midden te zitten, nu dus absoluut niet.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  M Waarhold, helaas voor u ben ik geen VVD stemmer, maar we moeten wel respecteren dat de meeste mensen op de VVD (Rutte) heeft gestemd. En Rutte als persoon is ook zeker de enige die geschikt is als minister president. Maar wat er ook gebeuren zal in Nederland het is nooit goed, en daar ligt het probleem, bij de mensen dus.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Norbert Schooten het valt mij op dat VVD stemmers op de VVD blijven stemmen ondanks het aantoonbare verval. Dus ik kan alleen maar concluderen dat die mensen voor hun portemonnee kiezen. Ik ben geen hater maar ben het absoluut niet met hem eens, het materialisme heeft gewonnen. Hij is verantwoordelijk voor dit aantoonbare verval. Maar een VVD-er zou geen VVD-er zijn als hij/zij alles kon rechtvaardigen met argumenten die alleen voor hun goed uitkomen, elke vorm van kritiek is dom...
 • Traas

  1 jaar geleden
  Ik was natuurlijk van tevoren gewaarschuwd door het artikel, maar het is een deepfake met nog teveel kenmerken die nèt níet des Ruttes zijn. Oppervlakkig gezien zal men er vast wel vaak intrappen. Ik houd mijn hart vast voor deze technologische ontwikkeling.
 • annette Noordzij

  1 jaar geleden
  Heeft iedereen het filmpje tot het eind bekeken? Er wordt duidelijk vermeld dat het nep is. Het gaat erom dat we een daadkrachtige MP nodig hebben en een daadkrachtige regering. Ze willen laten zien hoe dat eruit zou zien. En het is nodig.... De aarde warmde altijd al op? Ja..... Maar niet zo hard als de afgelopen 50 jaar. En dat komt toch echt door de mens. Door nu nog iets er aan te doen kunnen we misschien nog temperen, stoppen kunnen we het al niet meer. Laten we ons best doen.
 1. ‘Verkoop kwakkelt en voorraden zijn te groot’: is dit het ideale moment om een goedkope tv te scoren?
  PREMIUM

  ‘Verkoop kwakkelt en voorraden zijn te groot’: is dit het ideale moment om een goedkope tv te scoren?

  De verkoop van tv’s viel dit jaar met een vijfde terug. Onder meer door de dalende vraag betaal je gemiddeld bijna 12 procent minder voor een toestel, berekende onderzoeksbureau GfK. Hoe komt dat? Zijn er met Black Friday extra veel koopjes te vinden? Of kun je beter nog wat langer wachten om een nieuwe televisie aan te schaffen? Jasper Vermeulen, marktanalist voor de tv-sector bij GfK, en hoofdredacteur Frank Everaardt van ‘Hardware Info’ geven advies.
 2. Musk: blauw vinkje eind november nog niet terug op Twitter

  Musk: blauw vinkje eind november nog niet terug op Twitter

  Twitter Blue komt waarschijnlijk toch nog niet terug eind deze maand. Twittereigenaar Elon Musk zei in de nacht van maandag op dinsdag in een tweet dat de dienst, waarbij betalende gebruikers een blauw vinkje kregen, pas weer gelanceerd wordt wanneer er genoeg zekerheid is dat mensen bekendheden en bedrijven niet na kunnen doen als ze het vinkje kunnen kopen. Musk zei ook dat organisaties waarschijnlijk een ander kleur vinkje krijgen dan individuen.