Beroemde streamer Pokimane probeerde ook eens een vTube-video.
Volledig scherm
Beroemde streamer Pokimane probeerde ook eens een vTube-video. © Twitch

De nieuwe Monica Geuze is een negenduizend jaar oude haai uit Atlantis

Naast beroemdheden als Monica Geuze en PewDiePie zijn inmiddels een pratende kat, een meisje in haaienkostuum en een Japanse draak ook wereldberoemde YouTubers geworden. Het zijn virtuele streamers - online idolen die helemaal niet echt bestaan.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Schadevergoeding gloort voor 230.000 Nederlanders in zaak tegen Facebook na gigaboete
  1,2 miljard euro

  Schadever­goe­ding gloort voor 230.000 Nederlan­ders in zaak tegen Facebook na gigaboete

  Voor het jarenlang doorsluizen van Europese persoonsgegevens naar de Verenigde Staten moet het moederbedrijf van Facebook een recordboete van 1,2 miljard euro betalen. Dat hebben Europese privacytoezichthouders maandag bekendgemaakt. De recordboete is een belangrijke steun in de rug voor de 230.000 Nederlanders die meedoen aan de massaclaim tegen Facebook, meldt de Consumentenbond. ,,Hun zaak staat hiermee een stuk sterker.”