De nieuwe OnePlus 7T: middenklasser met troeven én mankementen
ReviewHet was, op de eerste iPhone na, misschien wel het indrukwekkendste debuut van een smartphonemaker op de telefoonmarkt. De OnePlus One was niet alleen een indrukwekkende telefoon, ook de marketing eromheen was van ongekend niveau. We zijn inmiddels bij de OnePlus 7T en 7T Pro. Zijn we nog steeds onder de indruk? Tweakers nam een kijkje.
Delen per e-mail
Wat wij vinden van de Oneplus 7T en OnePlus 7T Pro
De OnePlus 7T is een prima smartphone, vooral als je let op snelheid en relatief schone software. Hij heeft snelle hardware met een nieuwe processor. De software werkt mede daardoor snel en vloeiend. De telefoon is heel goed aan te passen naar jouw smaak. Het scherm is uitstekend en de stereoluidsprekers klinken goed. Minpunten zijn er ook; de camera’s scoren op zijn hoogst een krappe voldoende en de accuduur is ondergemiddeld.
Cijfer 7.5
De OnePlus 7T Pro is een high-end smartphone voor een high-end prijs. Hij heeft een vrijwel randloos ontwerp en dat oogt futuristisch. Het scherm heeft een verversingssnelheid van 90Hz, wat zorgt voor een supervloeiend scherm. Het beeld is mooi en voldoende afleesbaar in direct zonlicht. Een inkeping heeft het niet, want er is een pop-upcamera. Aan de achterkant zitten drie camera’s. Dat is veelzijdig en de camera’s zijn beter dan bij vorige OnePlus-telefoons, maar minder dan bij de high-end concurrentie, zoals de iPhone 11 Pro of de Huawei P30. De behuizing is volgens de fabrikant waterdicht, er zijn stereoluidsprekers, de opslag is van een nieuw type en de trilmotor heeft een upgrade gehad. OnePlus houdt vast aan zijn software met weinig bloatware en met de focus op snelheid.
Cijfer 7.5
Lees verder onder de afbeelding
Waarom vinden we dit?
OnePlus heeft een mooie niche voor zichzelf geclaimd. Telefoons van de fabrikant behoren steevast tot de snelste telefoons met de nieuwste componenten. Daar heeft OnePlus op voortgeborduurd met het 90Hz-scherm en de snelle processor in de 7T. Ook de schone software met fijne extra’s zijn positieve punten waarmee de fabrikant zich onderscheidt.
Maar wacht, zul je zeggen: OnePlus was toch ook een prijsvechter met aantrekkelijke prijzen? Ja, maar die tijd ligt nu al even achter ons en deze telefoons veranderen daar niets aan: de 7T is wéér een paar tientjes duurder dan de 7 en komt nu op bijna 600 euro. De gebruikte componenten, maar ook het aanknopen van relaties met retailers en providers, en het opzetten van kantoren in diverse landen zullen de kosten hebben opgedreven. De prijzen van de 7T en 7T Pro vallen daardoor in de middenmoot: Apple, Samsung, Huawei en Google vragen vaak meer, concurrenten als Xiaomi, Asus en Honor rekenen veelal minder voor een toestel.
Wie veel betaalt, mag ook veel verwachten van een telefoon en op diverse punten zijn de 7T en 7T Pro geen hoogvliegers. De cameraset-up is zoals die van dure telefoons, hoewel de gebruikte 48-megapixelcamera ook in spotgoedkope smartphones zit. De resultaten van de camera’s zijn dan ook op zijn hoogst een krappe voldoende waard. De accuduur is bovendien ondergemiddeld en het gat tussen OnePlus-telefoons en sommige concurrenten dat al aanwezig was, is alleen maar aan het groeien.
De 7T en 7T Pro doen precies de dingen goed waarop OnePlus zich heeft toegelegd. Dat maakt van deze nieuwe toestellen misschien niet de beste allrounders. Voor veel tweakers, mits ze niet het beste van het beste willen op gebied van camera en accuduur, kunnen ze echter nog altijd de beste keuze zijn.
Waarom je ons oordeel kan vertrouwen
AD Tech baseert zich altijd op de testresultaten van het professionele testlab van Tweakers en Hardware Info. Hier werken 12 mensen fulltime aan het op professionele, wetenschappelijk verantwoorde wijze analyseren, testen en vergelijken van producten. Onze tests zijn gebaseerd op de bevindingen van dit onderzoek. Fabrikanten laten regelmatig en graag hun producten door ons testen, maar let wel: wij worden nooit betaald voor de resultaten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
World Solar Challenge gaat definitief niet door
De Bridgestone World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonne-auto’s, in oktober in Australië gaat definitief niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. Het Delftse Vattenfall Solar Team heeft ‘uiterst teleurgesteld’ gereageerd, maar kan er wel begrip voor opbrengen. -
Beste koop
Dit zijn deze zomer dé telefoons met de beste prijs-kwaliteitsverhouding
Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe smartphone maakt Tweakers al ongeveer een jaar de Best Buy Guide voor smartphones. Ook deze zomer is er een selectie gemaakt van toestellen in vier categorieën. Vandaag: de beste prijs-kwaliteitsverhouding. -
Milieuvervuiling door autobanden in 2050 opgelost, zegt Michelin
Over 30 jaar zullen autobanden niet langer het milieu vervuilen. Dat belooft Michelin, een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. -
Koken & Eten
Bodempje melk over? Dit kun je ermee doen
Volgens het Voedingcentrum verdwijnt er per persoon gemiddeld 14 liter aan vloeibare zuivelproducten per jaar in de gootsteen. Dat is ongeveer 238 miljoen liter. Onnodig vinden deze koks, want met een klein beetje melk kun je ontzettend veel dingen doen. -
Braziliaanse esporter Ingrid ‘SOL’ Oliveira vermoord door andere speler
Een vrouwelijke Call of Duty esporter uit Brazilië met de naam Ingrid ‘SOL’ Oliveira Bueno da Silva is volgens bronnen om het leven gebracht door een andere speler. De 19-jarige Oliveira is dood aangetroffen in het huis van de dader.
-
Minimumloon naar 14 euro of zo houden? Dit willen de partijen uit de Tweede Kamer
De verkiezingen zijn al over drie weken; hoog tijd dus om de partijprogramma’s eens goed te bekijken. De hoogte van het minimumloon is voor veel mensen van belang. Bijna alle partijen willen dat het meer wordt, maar hoeveel precies? En: moet de bijstand meestijgen of niet? We leggen de standpunten naast elkaar van de dertien partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. -
Communicatie Australische hulpdiensten ingeperkt door Facebook
De beperkingen die Facebook in Australië heeft ingesteld op het delen van nieuws treffen ook de Australische hulpdiensten. Onder meer Facebookpagina’s waarop wordt gewaarschuwd voor corona-uitbraken, bosbranden en tyfoons werken niet meer naar behoren. -
Bitcoin bereikt weer grote mijlpaal: 50.000 dollar per munt
Bitcoin blijft records breken. De belangrijkste cryptomunt bereikte vanmiddag de waarde van 50.000 dollar (41.000 euro). Kort daarna schoot de prijs weer iets onder die mijlpaal.