Amazon Echo is een slimme speaker die de lichten voor je aanzet, je vertelt welke films er draaien en wat voor weer het buiten is.
Volledig scherm
Amazon Echo is een slimme speaker die de lichten voor je aanzet, je vertelt welke films er draaien en wat voor weer het buiten is. © Amazon

De nieuwste luidsprekers kunnen onze gesprekken afluisteren

Dankzij Google en Amazon kunnen we sinds begin dit jaar praten met onze luidsprekers. De zogeheten smart speakers kunnen de lampen voor je aanzetten en vertellen welke films je op dit moment kunt streamen. Maar aan deze vernuftige technologie kleeft een schaduwzijde, want de slimme apparaten luisteren je ook af.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'