De vier beste televisies voor kleinere ruimtes en portemonnees
Beste koopIn veel Nederlandse huishoudens is het verre van uitzonderlijk dat er meerdere televisies in diverse ruimtes staan: een grote voor de huiskamer, een kleinere voor keuken, tienerkamer of thuiskantoor. We gingen op zoek naar de beste toestellen met een scherm onder de 45 inch (114 cm).
Samsung QLED 43Q60R (580 euro)
Als je een kleinere tv als tweede scherm koopt, hoef je niet te beknibbelen op beeldkwaliteit. Deze QLED 43Q60R van Samsung is een 4k-tv met een doorsnede van 43 inch (111 centimeter). Hij werkt, net als de grotere toestellen van de Koreaanse fabrikant, op de zogenaamde QLed-technologie, met microchips die ervoor zorgen dat je altijd de diepste kleuren in je beeld hebt.
LG 32LM6300PLA (250 euro)
Wanneer je nog wat kleiner gaat, richting 32 inch (81 centimeter), kom je bij de echt budgetvriendelijke televisies uit. Zoals deze 32LM6300PLA van LG, die bovendien over High Dynamic Range (HDR)-kleurentechnologie beschikt. Opgelet: dit is dus geen 4k-model (Full HD, met een resolutie van 1.920 op 1.080 pixels), maar bij deze kleine schermomvang heb je toch amper voordeel van dat veel scherpere beeld.
Philips 43PUS7304 (485 euro)
Zoals de meeste televisiefabrikanten pakt ook Philips graag uit met zijn grote schermen. Toch steekt het bedrijf zijn vernieuwingen net zo lief in de kleinere toestellen. Deze 43PUS7304, een 43-incher, heeft onder meer 4k-beeld, alle gangbare HDR-standaarden en Android TV als besturingssysteem. Een extra troef voor de liefhebbers: de befaamde Ambilight-achterverlichting van het merk.
Sony KD-43XG8096 (450 euro)
Ook bij Sony krijg je voor minder dan 500 euro een toestel met 4K-beeld en Android TV, als je tenminste qua schermdiagonaal tevreden bent met een 43-incher. Het is ook, met zijn vier hdmi-poorten, een ideaal toestel om op de kamer van een gamende tienerzoon of -dochter neer te zetten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM12
Kan de politiek de razendsnelle ontwikkeling van AI wel bijhouden? ‘Wordt moeilijk’
-
PREMIUM22
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
Nieuw in WhatsApp: binnen 15 minuten na verzenden berichten bewerken
Tikfoutje gemaakt in een WhatsAppbericht? Binnenkort is dat geen probleem meer. Met een nieuwe update wordt het mogelijk om binnen vijftien minuten na verzenden een berichtje te bewerken. -
PREMIUMVoor jou getest
Beter dan de camera in je smartphone: vijf systeemcamera's getest
Wie niet de hoofdprijs wil neerleggen voor een fototoestel en een smartphone te beperkt vindt, heeft de keuze uit steeds meer systeemcamera’s. Vijf toestellen getest. -
PREMIUM21
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten?
-
7
Getest: Dit is de beste draadloze koptelefoon
-
-
-
Nieuwe smartphones van LG, Motorola en Sony: zijn ze jouw geld waard?
Uit voorzorg gezien het coronavirus werd het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona dit jaar afgelast - en sommige fabrikanten besloten daarom niet te wachten met de lancering van hun nieuwste smartphones. We bekijken of de K61, K51S en K41S van LG Electronics, de Sony Xperia 1 II en de Motorola G8 Power een aankoop waard zijn. -
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”