Volledig scherm
Sony Walkman. © Sony

De Walkman komt terug, maar dan zonder cassettebandjes

NostalgieHet is 2019, overal zijn smartphones en slimme apparaten, de eerste auto’s rijden zelfstandig rond en juist nu vindt Sony het tijd een nieuw model van de iconische Walkman op de markt te brengen. De draagbare muziekspeler is dit jaar namelijk 40 jaar oud, maar wel aangepast aan de tijd van nu.

De nieuwe Walkman heet NW-A100TPS. De muziekspeler ziet eruit als een Walkman, maar er hoeft geen cassettebandje in. Hij draait op Android en via wifi kunnen mensen een streamingdienst gebruiken om naar muziek te luisteren. De batterij van de draagbare muziekspeler gaat 26 uur mee. Bij het openklappen van de oude cassettetape-houder, krijg je nu een digitaal scherm te zien.

Met NFC en Bluetooth kunnen mensen een koptelefoon verbinden aan het apparaat. Het is overigens wel mogelijk om een cassettebandje te laten draaien op het display. Op het verjaardagsmodel staat een speciaal logo.

De nieuwe Walkman ligt vanaf november in de winkel en kost 440 euro. De Walkman is uitgevonden door Sony en werd een enorm verkoopsucces in de jaren 80 en 90. Het is deels gebaseerd op cassettetechnologie van het Nederlandse Philips.

Poll

Disney+ abonnee geworden?

Disney+ abonnee geworden?

  • Ja, hoe meer streaming hoe beter! (11%)
  • Ja, tijdelijk in elk geval (14%)
  • Nee, ik hou het bij Netflix (45%)
  • Nee, ik doe niet aan streaming (29%)
3261 stemmen