Volledig scherm
© EPA

Deze apps verdienen de meeste miljoenen wereldwijd

Datingapp Tinder streeft Netflix voorbij met zijn verdiensten via mobiele appwinkels. Met het afsluiten van streamingabonnementen via de App Store en Play Store verdiende Netflix de afgelopen jaren het meeste geld, maar inmiddels heeft Tinder de video-app ingehaald.

De dating-app verdient nu de meeste knaken in de App Store en Google Play, blijkt uit berekeningen van Sensor Tower. De dating-app zet in het eerste kwartaal van 2019 naar schatting 260,7 miljoen dollar om via de beide stores. In de eerste drie maanden van 2018 was dit nog 183 miljoen. Netflix haalde in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 216,3 miljoen dollar binnen, tegenover 255,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2018.

853 miljoen dollar

De afgelopen jaren haalde de Netflix-app het meeste geld binnen in Apple's App Store en Google's Play Store, als games niet worden meegeteld. Geschat wordt dat de inkomsten via de mobiele appwinkels vorig jaar zo'n 853 miljoen dollar waren. Dat geld kwam voor het grootste gedeelte van abonnementen. Daarover betaalde het streamingplatform 15 tot 30 procent commissie aan de App Store. Daarmee is Netflix nu gestopt, wat de daling in opbrengsten verklaart. Abonnementen worden nu namelijk buiten de App Store om afgesloten.

Betalen voor Tinder

Ook in de app van Tinder is het mogelijk om betaalde abonnementen af te sluiten. Voor een vast bedrag per maand krijg je bijvoorbeeld een ongelimiteerd aantal likes. Ook is het dan mogelijk om terug te swipen als je spijt hebt van een like.

In totaal werd er in het eerste kwartaal van 2019 op beide app stores 22 miljard dollar uitgegeven door consumenten. Daarmee beleven de appwinkels het beste kwartaal ooit. In Apple's App Store werd het meeste geld uitgegeven in de eerste drie maanden: 14 miljard dollar.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Volledig scherm
© Sensor Tower

Videostreaming

Na Tinder en Netflix zijn de best verdienende apps die van twee Chinese videostreamingdiensten: Tencent Video en iQiyi. Op de vijfde plaats staat de YouTube-app. Daarna volgen nog Pandora (muziek), Kwai (video-editing), LINE (berichtenservice), LINE Manga (e-books) en Youku (videoplatform).

De meest gedownloade apps, wederom als we games niet meetellen, zijn vooral sociale media-, en berichten-apps zoals WhatsApp, Facebook en Instagram.

Poll

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

Ben je wel eens overgestapt van Android naar iOS of andersom?

  • Ja, van Android naar iOS (16%)
  • Ja, van iOS naar Android (12%)
  • Ja, meerdere keren (6%)
  • Nee, ik houd het bij Android (47%)
  • Nee, ik houd het bij iOS (19%)
5611 stemmen