Deze slimme Sonos-speaker kun je gewoon meenemen naar het strand
Preview IFASpeakermerk Sonos is een grote naam voor veel audio en smarthome-fans. De speakers staan bekend om zijn simpele, kwalitatieve maar ook dure systemen. Vandaag kondigde het merk op de techbeurs IFA een nieuwe draadloze speaker aan die je overal mee naar toe kan nemen. Er zit namelijk een accu in. Tweakers mocht alvast een kijkje nemen.
Delen per e-mail
Je zou deze speaker gewoon binnen kunnen gebruiken als onderdeel van je Sonos-systeem, terwijl hij op het laadstation staat. Dan is het een volwaardige toevoeging aan jouw speakersysteem. Maar als je naar het strand gaat of je verjaardagsbarbecue in het park viert, kun je hem ook meenemen. Dan werkt hij op bluetooth en stream je gewoon je muziek naar de Move. De speaker heeft namelijk geen stroomkabel nodig dankzij een krachtige accu. Hoe lang het apparaat meegaat is volgens Sonos ongeveer 10 uur, maar dat moeten we nog zelf testen.
Stevig
We hebben de Move en de diverse onderdelen waaruit hij is opgebouwd, uitgebreid vastgehad. Deze voelen stuk voor stuk ontzettend stevig aan, van de grille tot de stukken kunststof van binnen en van het rubber van de onderkant tot het aanraakplaatje aan de bovenkant. Dit is natuurlijk belangrijk voor een relatief prijzige speaker, die voor binnen én buiten is bedoeld. De Move is dan ook stootvast volgens Sonos.
Als je de speaker van zo’n dertig centimeter op een hard materiaal als steen laat vallen, overleeft hij het volgens de fabrikant. Dat werd geïllustreerd met een valtest. Hier moeten we Sonos op zijn blauwe ogen geloven, want de speaker in de valtest zat in een glazen kist.
Je gebruikt de Move binnenshuis als volwaardige toevoeging voor je Sonos-systeem. Hij is volgens Sonos gedeeltelijk in de plaats gekomen van de Play:3, die niet meer uit de fabrieken rolt. Natuurlijk heeft de Move extra draagbare functionaliteit, maar wat prijs en geluidskwaliteit betreft zit hij volgens de speakerfabrikant tussen de Sonos Play:5 en de Sonos One in.
Ook het geluid is hartstikke in orde, al is het lastig om daar na een bijzonder korte luistersessie over te oordelen. Vooral de lage tonen van de Sonos Move zijn nog wat bonkig, waar dat met de Play:5 al een stuk minder het geval is. Dat is natuurlijk meestal het geval met kleinere speakers. Compactheid gaat in principe gepaard met dit nadeel. Verder klinkt de Move ons echter prima in de oren.
Luxeproducten
Sonos-speakers zijn luxeproducten, die over het algemeen erg fijn en eenvoudig werken met uitgebreide ondersteuning en een fijne app. De prijs is hier ook naar en dat geldt ook voor de Sonos Move. Je kunt hem vanaf 24 september voor 399 euro kopen. En dat is nogal aan de prijs.
Het grootste voordeel van deze speaker is dat we hem met liefde binnenshuis willen gebruiken, gezien de prima audiokwaliteit. Dat betekent dat je twee vliegen in een klap kunt slaan; voor 399 euro heb je een fijne uitbreiding voor je Sonos-systeem, maar vooral ook een degelijke en kwalitatief hoogstaande bluetoothspeaker, die dus niet alleen je kast uitkomt als je in de tuin of in het park gaat zitten. Dat maakt de Move tot een efficiënte aankoop, zeker als je al een Sonos-bezitter bent.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Stiekem toch een dagje naar kantoor: ‘Ik verkoop beter als ik je echt aan kan kijken’
Werk thuis, zegt Rutte. Maar doen we dat ook? In de avondschemer is het eenvoudig koppen tellen achter de verlichte kantoorramen. Sommigen werken op locatie uit noodzaak, anderen omdat ze er mentaal naar snakken om even het huis uit te zijn. -
Wetenschappelijk Bewezen Deze factoren bepalen of je iets lekker vindt of ergens van walgt
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt hoogleraar Kees de Graaf uit hoe het komt dat de een iets heel lekker vindt terwijl de ander ervan gruwt. -
Duizend mensen reageren op dit rijtjeshuis in Ooij
Duizend huishoudens willen hier wonen, in deze tussenwoning aan de Dr. Kochlaan in Ooij, bij Nijmegen. Het betreft een sociale huurwoning van woningcorporatie Oosterpoort met drie slaapkamers en een kale huur van 633 euro per maand. -
Sjoerd Sjoerdsma (D66) over gamende politici: ‘Geniale manier om het gesprek aan te gaan’
In oktober 2020 speelde de Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez live op streamingplatform Twitch samen met wereldberoemde gamers het spel Among Us. Ze brak bijna een kijkcijferrecord en kreeg er honderdduizenden volgers bij. Kan dat in Nederland ook? -
Privacyvriendelijke app Signal wint snel aan populariteit, ook door nieuwe regels rond WhatsApp
Chatapp Signal wint aan populariteit nu concurrent WhatsApp nieuwe regels rond datadelen invoert. Vanaf 8 februari wisselt die app automatisch informatie uit met Facebook. Gebruikers in Europa blijven voorlopig buiten schot.
-
Ikea combineert sfeer en design met 'tafellampspeaker’
Een nieuwe stap voor Ikea. Vanaf 1 augustus krijgen alle winkels wereldwijd een speciale audiohoek. Ikea wil met design en geluid meer sfeer creëren in huis. -
Slimme speaker in huis? Dit is wat je er mee kan
Met slimme speakers van Google, Amazon en een aantal andere audiomerken breng je de kracht van artificiële intelligentie (AI) naar je woonkamer. Veel trendwatchers schatten dat ze echt op doorbreken staan, als ze tenminste de kinderschoenen weten te ontgroeien. We gingen even na wat je er nu al mee kan doen. -
PREMIUM
Aangescherpt keurmerk ‘Sleutelloze’ auto te makkelijke prooi: verzekeraars verhogen eisen voor populaire modellen
Talloze nieuw gekochte automodellen kunnen komend jaar alleen nog worden verzekerd als de slimme autosleutel aan strenge eisen voldoet. Momenteel zijn de meeste van de 900.000 auto’s met een keyless entry-systeem kinderlijk eenvoudig te stelen.